Utku Reyhan yazdı: FETÖ-Süleymancılar-CHP-İYİ Parti

Utku Reyhan yazdı: FETÖ-Süleymancılar-CHP-İYİ Parti

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 4 gün önce yayınladığı sesli mesaj büyük yankı uyandırdı.

Aydınlık yazarı Utku Reyhan, bugünkü köşe yazısında 'FETÖ Süleymancılar-CHP-İYİ Parti' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Reyhan yazısında FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ortaya çıkan ve Süleymancılara bir dizi mesaj verdiği ses kaydını yorumladı.

 

Utku Reyhan'ın 'FETÖ-Süleymancılar-CHP-İYİ Parti' başlıklı yazısı şöyle:

 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 4 gün önce yeni bir sesli mesaj yayınladı. Bir süredir sağlığı bozuk olduğu için Pensilvanya’daki terör üssünden ses kaydı yayınlamayı tercih ediyor.

Gülen, Süleymancılar olarak bilinen örgütle ilgili konuşuyor. Bu yapının kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’a duyduğu saygıdan bahsettikten sonra, Tunahan’ın talebeleri hakkında da “hep takdirsel şeyler söylediğini” belirtiyor.

Gülen şöyle devam etti:

“Kimseye karşı kinimiz olmadı, nefretimiz olmadı, hafife almamız olmadı, olmadı, olmadı, olmadı. İnsan içinden her şeyi hazmedemeyebilir ama onu dışarıya vurma meselesine gelince, o mevzuda ağzımızı kapamalı, fermuar vurmalı, olumsuz hiçbir şey konuşmamalıyız. Ben bu mevzuya hep dikkat ettim.”

Bu bayram değil, seyran değilken verilen bir öpücük değil. 2023 seçimlerinde bütün Türkiye düşmanlarının bir “bayram” beklentisi var. Zaten bir süredir FETÖ’cülerin kendilerini Süleymancılar içinde gizlediklerine dönük ciddi alâmetler vardı.

 

'YENİ FETÖ…'

 

Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı, Aydınlık tarafından yayınlanan “Çok Gizli” Cemaatler Raporu’nda Süleymancıların faaliyetleri sıralandıktan sonra şu uyarı yapılıyordu:

 

“Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.”

Nitekim, 40 yıl bu yapının içinde kaldıktan sonra kurtulan ve yaşadıklarını kitap haline getirip bir de suç duyurusunda bulunan Zekayi Işın, Süleymancıların yurtlarında 2005’ten bu yana Fetullahçıların da kaldığını ve şu anda da 2 bin kadar FETÖ’cünün Süleymancı maskesiyle faaliyet yürüttüğünü anlattı.

 

İYİ PARTİ VE CHP’YE DESTEK


Süleymancılar örgütü, mensuplarına 2018 milletvekili seçimlerinde İyi Parti’ye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Meral Akşener’e oy verme talimatı verdi.

 

Bu talimat, hem yazılı olarak iletildi hem de örgüt toplantılarında sözlü olarak tebliğ edildi:

 

“Muhterem Bölge Mümessilimiz,

Muhterem büyüğümüzün (Hollanda’da yaşayan, Süleymancıların ‘Emir-ül Mü’minin’ dedikleri Alihan Kuriş, U.R.) sizlere / sizlerin şahsında bütün kardeşlerimize selamları-duaları var. 24 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti (Millet İttifakı), Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde de Meral Akşener’e oy verilmesi arzu ediliyor.

Not: Muhterem Büyüğümüz’ün bu talimatının bütün personel, ihvan ve ehavatımıza sıhhatli ve açık şekilde ulaştırdıktan sonra 23 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 13.00’a kadar geri dönüş yapılarak malumat verilmesi rica olunur.

İstanbul Sekreterya”

Örgüt içinden tepkiler oldu. Buna rağmen Süleymancılar benzer bir talimatı 2019 Yerel Yönetim seçimlerinde de Ekrem İmamoğlu için verdi. Aydınlık, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) içinden Mansur Yavaş’a yakın kaynaklardan aldığı bilgileri manşete taşımış, CHP ile Süleymancılar arasında yerel seçimlerde destek karşılığında İstanbul’da 2 bin 500, Ankara’da 2 bin kişilik kadro tahsisi konusunda anlaşıldığını yazmıştı. Hatta Aydınlık, haklarında usulsüzlük yaptıkları yönünde ABB tarafından hazırlanan teftiş raporları olmasına rağmen, Süleymancı oldukları bilinen kişilerin Mansur Yavaş tarafından daire başkanı olarak atandığını ortaya çıkarmıştı.

 

GÖZ YUMULAMAZ


Evet. Devletin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Yabancı istihbaratla bağı var. Yeni FETÖ olabilir” dediği örgüt, Biden muhalefeti ile birlikte hareket ediyor. Bunu bilmeyen yok. Yani Gülen’in hasta yatağından Süleymancılara mesaj yollaması boşuna değil.

Fakat bütün bu gerçekler ortadayken bu yapının hâlâ binlerce yurt, kurs gibi örgütlenme araçlarının olmasını neye yormak gerekir? Oy hesabı gibi konularsa durum vahim. Cumhuriyet’e ve devlete karşı konumlanmış, kadrolaşmaya çalışan bir örgüt söz konusu. Yani ortada bir ‘beka’ sorunu var.

Milletin evlatlarını zehirleyen, İmam Hatiplere, ‘İmam Hatap’ (Odun İmam) diyen, Diyanet’in imamlarının arkasında ‘Darül Harp’ın imamları’ (Müslüman olmayan düşman ülkenin imamları) diyerek namaz kılmayı reddeden bu örgütle mücadele, Türk halkını kazanır.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.