Var mı Erdoğan'a HAYIR diyecek?

Var mı Erdoğan'a HAYIR diyecek?

Gazeteci Yazar İsmet Özçelik 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında yapılan çalışmaların erken seçime hazırlık olduğunu yazdı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “HAYIR” diyecek danışmanların lazım olduğunu ancak, buna “fırça” yememek için kimsenin yanaşmadığını yazan Özçelik, Erdoğan’ın ülkeyi herşeye evet diyen “yalaka” danışmanlarla mı yöneteceğini sordu.

 

İsmet Özçelik’in Aydınlık’taki yazısı şöyle:

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan çok yalnız.” Bu cümle son dönemlerde, AKP ve Erdoğan’ın “dost” çevresinde çok sık kullanılır oldu.

 

Özellikle FETÖ ile mücadeledeki “yalnızlığına” vurgu yapılıyor. Etrafındaki danışmanlar tartışılıyor. Erdoğan’ı uyarmadıkları konuşuluyor.

 

15 TEMMUZ AFİŞLERİ

 

Erdoğan, seçimlerde ana tema olarak “15 Temmuz darbe girişimini ve engellenmesini” kullanmayı planlıyordu. Hatta, bu hafta yapılacak 15 Temmuz anmalarında erken seçimi “test” edecekti. Halkın nabzını ölçecekti.

 

Ama daha ilk günden skandal öne çıktı. 81 ilde reklam panolarına asılan Cumhurbaşkanlığı logolu afişler tartışma yarattı. O afişlerde, 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimini bastıran Türk Ordusu hedef alındı.

 

ABD-İsrail Koridorunu kesen Mehmetçik aşağılandı.

 

Halkla Mehmetçik karşı karşıya gösterildi. Türk askeri çaresiz ve aciz konuma sokuldu. Türk Ordusu itibarsızlaştırıldı.

 

Afişler halkı öfkelendirdi. AKP’liler dahil toplumun geniş bir kesiminde tepkiye yol açtı.

 

UYARILMADI MI?

 

Afişi ilk görenler bile afişlerin yanlış olduğunu hemen anladı. Ama bu afişleri hazırlayanlar ve onaylayanlar nedense fark etmedi(!)

 

AKP’lilere ve Erdoğan’ın yakın çevresinde yer alanlara, “Bu iş nasıl oldu?” diye sordum. Moralleri bozuktu. “Cumhurbaşkanımız bu kadar ayrıntı ile uğraşamaz. Muhtemelen afişler hazırlanmış ve kendisine gösterilmiştir. O da onca işinin arasında, kabaca bakıp ‘tamam’ demiştir. Bu afişleri asıl incelemesi gereken ve Cumhurbaşkanını uyarması gereken danışmanlardır. Özellikle de askeri danışmanlardır” dediler.

 

Tabi askeri danışman “SADAT kurucusu” olunca diyecek bir şey kalmıyor.

 

AFİŞLER TÜRKİYE’YE ZARAR VERDİ

 

Saraydaki danışmanlar uzun süredir tartışılıyor. Gerçek dostları Erdoğan’ı danışmanları konusunda uyarıyorlar. Bilgi ve liyakatleri bir yana, ideolojileri sorgulanıyor.

 

Yurt çapında reklam panolarına asılan o afişler sadece Erdoğan’a zarar vermedi, Türkiye’ye zarar verdi. Ordu-Millet birliğine en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde, bu birliğine darbe vurdu.

 

Eğer danışmanlar doğru isimler olsaydı, bu rezalet yaşanmazdı.

 

ERDOĞAN ÜLKEYİ BUNLARLA MI YÖNETECEK?

 

“15 Temmuz afişleri” sadece bir örnek. Ekonomide, siyasette, sanatta, ... her alanda benzer olaylar yaşanıyor. Çoğu görmezden gelinse de anlatılanlar tam anlamıyla bir felaket.

 

Önümüzdeki dönemde Saray kadrolarının daha da önde olacağı anlaşılıyor. Erdoğan her şeyi talimatla halledeceğini düşünüyorsa fena halde yanılıyor.

 

Bu anlayış devam ederse, “15 Temmuz afişleri” ne ilk, ne de son olacak. Şimdiden toplumda, iş dünyasında, siyasi kulislerde, “Erdoğan ülkeyi bu kadrolarla mı yönetecek?” sorusu öne çıktı.

 

Erdoğan için tehlike sinyali!

 

İŞLER KÖTÜYE GİDİNCE

 

Daha önce de vurgulamıştım. İşler kötüye gittikçe, liderlerin çevresi hızla değişir. “Uyaranlar” değil, “yalakalar” öne çıkar. “Çok yaşa padişahım”cılar boy gösterir.

 

Liderlerin zaafıdır. Böyle zamanlarda nedense bu tür isimleri tercih ederler. Etraflarında itiraz eden adam istemezler. “Çok büyüksünüz”, “siz en büyüksünüz”, “ne de güzel söylediniz”, “siz olmasanız her şey mahvolur”, “siz tek başına yetersiniz”, ... iltifatlarından pek hoşlanırlar.

 

AKP ve Saray kulislerinde anlatılanlara bakılırsa, şu anda aynı durum Erdoğan için de sözkonusu!

 

ERDOĞAN’LA ZOR!

 

Erdoğan’la uzun süre MYK’da görev yapmış bir AKP milletvekili yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım’ın Hakkari ve Şırnak’ın ilçe yapılması ile ilgili olarak Erdoğan’la görüşmek isteyen milletvekillerine, “Fırça yemek istiyorsanız gidin” uyarısına vurgu yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok gergin olduğunu, bunun da Erdoğan’ı frenlemeyi zorlaştırdığını söyledi. Anlayacağınız sadece danışmanlar değil, AKP milletvekilleri de aynı durumda. AKP’liler de Erdoğan’a “HAYIR” demekten korkuyorlar. Üstlerinin çizileceği endişesi taşıyorlar.

 

Ama bu tutum “dost” tutumu değil. Kişisel çıkar için ülke çıkarlarını unutuyorlar. Her şeye “EVET” diyorlar.

 

Erdoğan’a “HAYIR” diyecek kişilere ihtiyaç var. Hem kendisi, hem Türkiye için”

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.