Vatan Partisi Çin'e gidiyor!

Vatan Partisi Çin'e gidiyor!

Vatan Partisi heyeti, Çin Halk Cumhuriyeti'nin daveti üzerine 1- 6 Eylül 2019 tarihleri arasında Pekin, Şangay ve Hangzhou şehirlerini ziyaret edecek.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin daveti üzerine Vatan Partisi heyeti 1- 6 Eylül 2019 tarihleri arasında Pekin, Şangay ve Hangzhou şehirlerini ziyaret edecek.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, yerel yönetim konulu bu ziyarette heyete başkanlık edecek.

Dikmen, bugün Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında  bu ziyaretin içeriğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Dikmen, açıklamasında kısaca şunları belirtti:

“Vatan Partisi olarak, dostluk ilişkilerimizi daha da geliştirmek, yerel yönetimler hakkında Çin Halk Cumhuriyeti’nin pratiklerini incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla 1-6 Eylül tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne gidiyoruz.

Ziyarete Türkiye’den iki parti davet edilmiş bulunuyor. Vatan Partisi’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi de bu seyahate heyet gönderiyor.

Şu anda gerek ekonomik anlamda gerekse siyasi ve askeri anlamda Amerikan emperyalizmine karşı direnen Asya’nın iki ucundaki ülkeler olarak dostluk ilişkilerimizi geliştirmek her zamankinden daha da fazla önem kazanmıştır.

Vatan Partisi bu anlamda yıllardır bir hükümet görevi görmektedir. Hem sınır komşularımızla hem de uzak doğudaki dostumuz Çin ile dostluk ilişkilerini geliştirmek için üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmiş ve ciddi krizlerin ustalıkla aşılmasını sağlamıştır. Geldiğimiz noktada ise, yeniden Asya/yükselen Asya çağına giriyoruz” dedi.

cin-siyasetcafe.png

'ÇİN'İN EN ÖNEMLİ 3 ŞEHRİNİ ZİYARET EDECEKLER'

Vatan Partisi olarak, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki dostlarımıza, Türkiye’nin içinde bulunduğu süreci, bu mücadeledeki kararlılığını bir kez daha anlatmaya gidiyoruz.

Çin’in en önemli 3 şehrini ziyaret edeceğiz. 1-3 Eylül’de başkent Pekin, 3-5 Eylül’de Hangzhou ve 6 Eylül’de Şangay’ı ziyaret edeceğiz.

Ziyaretimiz kapsamında hem iki ülkenin dostluk ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacağız hem de Çin’in yerel yönetimler programı hakkında bilgi sahibi olacağız. Ziyaret edeceğimiz şehirlerin yerel ekonomileri ve toplumsal gelişimleri hakkında bilgiler alacağız. İstanbul yöneticileri olarak da İstanbul’un yerel yönetimleri hakkında bilgiler vereceğiz.

'TÜRK VATANDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELECEKLER'

Bu ziyaret ile birlikte, Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yerel yönetim kurumları arasında iş birliğini geliştirmenin adımlarını da atmış olacağız.

Ayrıca, bu üç şehirde yaşayan Türk vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz.

Dolu dolu bir programın ardından da Çin’in yerel yönetimleri hakkında edindiğimiz bilgilerle ülkemize döneceğiz.

Siz değerli kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.'

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.