Vatan Partisi tarafını seçti

Vatan Partisi tarafını seçti

Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi’nden Mart 2019’da yapılacak seçimlere aylar kala flaş bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar;

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak’ın yaptığı açıklamalar tartışma yaratacak.

İl Başkanı Albayrak, Vatan Partisi’nin AKP-MHP ve BBP’den oluşan Cumhur ittifakına daha yakın olduğunu ifade etti. Emre Albayrak, “Biz Amerikancı değiliz, bu taraftayız, CHP ile İYİ Parti de karşı tarafta” ifadelerini kullandı.

Manşet Aydın Gazetesi’nden Kudret Can’ın haberine göre, gazeteyi ziyarette açıklamalarda bulunan Emre Albayrak, “Atatürkçülük, ben rakımı içeyim, başkalarının özgürlüklerini reddedeyim demek değil. Maalesef bunları Atatürkçülük olarak gören bir grup oluştu. Atatürk’ten geçinen asalak bir grup bunlar” diyerek CHP ve İYİ Parti’ye yüklendi.

CHP ve İYİ PARTİ KARŞI TARAFTA

Vatan Partisi’nin devrimci ve öncü bir parti olduğunun söyleyen Emre Albayrak, “Bugün Türkiye’nin baş çelişkisi 1945’lerden bu yana emperyalizmdir, tam bağımsızlıktır. Biz her zaman baş çelişkiye bakarız. Oradan baktığınız zaman yanında ve karşısında kimler varsa ona göre değerlendiririz. Bize göre CHP de İYİ Parti de karşı tarafta” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKINA DAHA YAKINIZ”

Vatan Partisi’nin AKP-MHP ve BBP’den oluşan Cumhur ittifakına daha yakın olduğunu vurgulayan Albayrak, özellikle FETÖ ile mücadelede ve Amerika konularında cumhur ittifakı ile aynı düşündüklerini belirtti.

PKK İLE MÜCADELEDE DESTEK

“Amerikancı değiliz” diyen Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz 50 yıldan bu yana böyle olduğumuz için çok netiz. CHP tarafından şöyle bir yorum geliyor, AKP’ye yaklaştınız. AKP bugün PKK’nın üstüne yürüyorsa ben onu niye desteklemeyeyim. Puan kazanırmış, şu olurmuş bu olurmuş, olsun. Sonuçta bir amaç var, o amaca giderken ben yapmışım, başka biri yapmış bu fark etmez.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.