Vatan Partisi'nden İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu'ya: Ailenizin bu fotoğrafta işi ne?

Vatan Partisi'nden İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu'ya: Ailenizin bu fotoğrafta işi ne?

Vatan Partisi MYK üyesi ve Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil, sosyal medya hesabı Twitter'dan Buğra Kavuncu'ya ailesinin FETÖ ilişkilerini sordu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu ileri sürmüştü.

Özdağ'ın bu açıklamalarının ardından dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Buğra Kavuncu hakkında ortaya atılan bu iddialar gündemdekini yerini korurken Vatan Partisi MYK üyesi ve Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil'de sosyal medya hesabı Twitter'dan Buğra Kavuncu'ya ailesinin FETÖ ilişkilerini sordu.

'İYİ PARTİ İSTANBUL İL BŞK. BUĞRA KAVUNCU'YA 12 SORU' başlıklı bir flood hazırlayan Erbil, Kavuncu'ya FETÖ'den aranan dayısı Enver Altaylı ve FETÖ imamları ile ilişkisini sorguladı.

 

İşte Erbil'in açıklamaları;

 

1. Kazakistan’da dayınızın restoranında 2014 senesinde çekilmiş, iş veya arkadaş buluşması gibi görünen bir yemek fotoğrafı var. Bu fotoğraftaki FETÖ’nün imamları ve yöneticileriyle aynı masada yemek yiyen aile mensuplarınız, babanız Orhan Kavuncu, dayınız Enver Altaylı, kardeşiniz Burak Kavuncu orada ne yapıyordu? Bu isimler düzenli olarak bir araya gelir miydi?

 

bbb-001.JPG

 

2. Aynı fotoğrafta babanızın yanında oturan ve onunla sohbet eden Kazakistan İmamı Mesut Ata’yı tanıyor musunuz? Kendisiyle temasınız oldu mu? Masadaki FETÖ'nün diğer önemli isimleri Ahmet Alyaz ve Mehmet Artukaslan'ı tanır mısınız?

3. Aynı fotoğrafta masada oturan kardeşiniz Oruç Burak Kavuncu’nun FETÖ’cülerle bir teması, yakınlığı oldu mu?

4. Siz, Kazakistan'da FETÖ'cü iş adamları derneği KATİAD'da yöneticilik yaparken bu isimler dışında tanışdığınız, sohbetinizin olduğu bir FETÖ'cü oldu mu?

5. Kazakistan’daki hikâyenizden sonra yine üst düzey yöneticiliğini yaptığınız Alman BASF firmasının Alman devletinin kontrolünde olduğunu düşünüyor musunuz? Alman İstihbaratıyla ilişkileri olan dayınız Enver Altaylı sizin burada görev yapmanıza, herhangi bir yardımı dokundu mu?

6. Babanız Orhan Kavuncu, FETÖ’nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan’ın dayınız Enver Altaylı’yla ilişkisinin herkes tarafından bilindiğini söylüyor. Siz de bu ilişkiyi bilir miydiniz? Mustafa Özcan’la bir temasınız oldu mu?

7. Babanız Orhan Kavuncu da İYİ Partili midir? 2018’de partinizin Osmaniye mitinginde platforma neden babanızla birlikte çıktınız?

8. Gazeteci Sebahattin Önkibar, babanız Orhan Kavuncu ile görüşmesinde, babanızın sizin hakkında “Ona (Gülen’e) sempati duyan çocuklarıma bile sürekli iradenizi kimseye satmayın diyorum” sözlerini söylediğini belirtti. Bu sözleri yorumlar mısınız?

9. Dayınız Enver Altaylı, İYİ Parti’ye girmenizi ve burada yönetici olmanızı destekledi mi? Ümit Özdağ’a yaptığı gibi (Parti kurmayın sokağa dökülün) veya partinizle ilgili size herhangi bir yönlendirmede, öneride bulundu mu?

10. Dayınız Enver Altaylı’nın FETÖ’ye hizmet ettiğini veya işbirliği yaptığını düşünüyor musunuz? Yanıtı hayırsa neden?

11. Dayınız Enver Altaylı’nın, Fethullah Gülen ile mektuplaştığını ve bu mektuplarda kendisine bağlılık bildirdiğini biliyor muydunuz? Dayınızda ele geçirilen bu tür mektuplar hakkında ne söylemek istersiniz?

12. Amcanız İsmail Kavuncu bir FETÖ kaçağı, kendisinin bu durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'

 

İlgili Haberler;

 

c-003.jpg

as-008.jpg

ere-003.jpg

bugra.JPG

 

 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.