Veliler Dikkat! E-Okul sistemine nasıl girilir ? Karne notları nasıl sorgulanır?

Veliler Dikkat! E-Okul sistemine nasıl girilir ? Karne notları nasıl sorgulanır?

E-Okul sistemine nasıl girilir ? Karne notları nasıl sorgulanır? VBS ile neler yapılabilir? VBS ile takdir ve teşekkür hesaplanabilir mi?

Öğrenci velileri E-Okul sistemine giriş yaparak öğrencilerin karne notlarını kolayca sorgulayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem veliler hem de öğrenciler için hazırlamış olduğu e-okul sistemi ile takdir belgesi, teşekkür belgesi ve devamsızlık gibi bilgilere kolayca ulaşılabiliyor.

VBS yani E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, veliler tarafından öğrencilerin eğitim ile ilgili detaylı bilgi almak için kullanılmakta.

Öğrenciler bu yıl ilk kez uygulanan ara tatil sistemi ile 17 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline girecekler.

Karne notlarını öğrenmek isteyen veliler ise bu tarihte e-Okul VBS sistemine giriş yaparak öğrencilerin takdir ya da teşekkür bilgilerini öğrenebilirler.

E-OKUL VBS SİSTEMİ GİRİŞ

E-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

İkinci aşamada ise önce öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri girilmeli daha sonra ise öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı seçenekleri doldurulmalıdır. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler bulunmaktadır.

VBS İLE NELER YAPILABİLİR?

Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır.

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir.

Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir.

VBS İLE TAKDİR VE TEŞEKKÜR DE HESAPLANABİLİR

E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir.

Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.