'Verilen ceza can suyu oldu': İmamoğlu istediğini aldı! 'Şimdi Kılıçdaroğlu düşünsün'

'Verilen ceza can suyu oldu': İmamoğlu istediğini aldı! 'Şimdi Kılıçdaroğlu düşünsün'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası '6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı belli oldu' yorumları yapıldı.

6'lı masanın aylardır cumhurbaşkanı adayı çıkaramaması çok konuşulan konular arasında yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda kendinden eminken Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamalarla adaylığa adeta göz kırptı.

Son olarak İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret etmesi gerekçesiyle açılan davada hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesi sonrası İmamoğlu'nun 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialar konuşulmaya başlandı.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, ''İmamoğlu'na verilen ceza, siyaseti nasıl etkiler?'' başlıklı köşe yazısında İmamoğlu'na verilen ceza hakkında değerlendirmede bulundu.

Barlas, ''Bundan sonrasını 6'lı masa ve Kılıçdaroğlu düşünsün.'' diyerek İmamoğlu'nun istediğini almış olmasına dikkat çekti.

 

İşte Barlas'ın dikkat çeken o yazısı:

 

'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK hâkimlerine yönelik yaptığı hakaretlerle ilgili açılan dava dün karara bağlandı. Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İmamoğlu istediğini aldı. Nedenine gelince... Verilen cezanın bir siyasi yasak getirmesi meselesinde kafalar karışık. Detaylar kısa sürede ortaya çıkar. Zaten kararın kesinleşmesi için Yargıtay'ın da onaması gerekiyor. Kararın detayları ne olursa olsun cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir sorun teşkil etmiyor. Siyasi yasağı ise aldığı ceza süresi kadar. Yani 2 yıl 7 ay.

Cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilirse yargılama zaten duruyor. Yani nereden bakarsanız bakın İmamoğlu açısından hiçbir yaptırımı olmayan tuhaf bir karar. Ama halkın gözünde itibarını yitirmiş başarısız bir belediye başkanı imajına sahip olan İmamoğlu'na bu karar can suyu oldu.

Artık İmamoğlu'nun bu karar üzerinden bir mağduriyet edebiyatı yapacağını, Kılıçdaroğlu ile giriştiği cumhurbaşkanlığı yarışında bir koz olarak kullanacağını beklemek de sürpriz olmaz. Zaten CHP'lileri dün saat 16.00'da Saraçhane'deki İBB binasının önüne çağırması, Meral Akşener'in de bu çağrıya destek için Ankara'dan İstanbul'a yola çıkması bunu gösteriyor.

Bu kararla birlikte aylardır bir aday çıkaramayan muhalefette cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması yeniden başlıyor. Bu hamur daha çok su kaldırır. Bundan sonrasını 6'lı masa ve Kılıçdaroğlu düşünsün.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.