Veryansıntv'den itiraf gibi açıklama: Bildiriyi ilk biz yayınladık!

Veryansıntv'den itiraf gibi açıklama: Bildiriyi ilk biz yayınladık!

Emekli Amirallerin Montrö açıklaması üzerine başlayan süreç ilginç bir hal alarak devam ediyor. Günler geçtikçe bildiriyi ilk kimin yayınladığı ve yayına kimin verdiği sorusu öne çıkmaya başladı.

Bildiri'nin, Türkiye'de, bir zamanların 'sağ-sol', 'başı açık-başı kapalı' benzeri "fay hatları" üzerinden yeni bir bölünme yaratma amacı taşıdığı genel kabul görmeye başladı.

Öyle ki, Bildiri'nin yayınlanmasından sonra iki farklı zihin oluştu: "Montrö"yü öne çıkarıp tartışmak isteyenler, "darbe"yi öne çıkarıp tartışmak isteyenler! 

Bildiri'nin iki üç gün önce öne çıkarılan 'cübbeli amiral' kışkırtmasından sonra, yemeğin pişme derecesi ölçülerek, o meşum gece hem 'sağ' hem 'sol' kesime silah satmak anlamında, hem bildiriye sahip çıkacak yayın politikası izleyen veryansıntv sitesine, hem de bildiriye karşı çıkacak avaztürk sitesine peş peşe verilmesi dikkatleri bu şüphe üzerine çeviriyor.

VERYANSINTV...

Özellikle Amiral Cem Gürdeniz odağında veryansıntv'ye emekli amirallerin destek verip yazı yazdığı video kanallarına çıktığı düşünülürse bildiriyi ilk yayınlayan sitenin veryansıntv olmasının yanında bildiriyi geceyarısı yayına verenin de Cem Gürdeniz olduğu, en azından haberi olduğu öne sürülebilir.

Veryansıntv sitesi, Cumhuriyet'ten Mehmet Ali Güller'in yazdığı "Zihni Çakır'ı sahaya kim sürdü?" başlıklı yazıyı sayfalarında yayınlayarak bunu doğruladı.

Mehmet Ali Güller o yazısında, "Zihni Çakır üç gündür ekranlarda: Amirallerin bildirisinin ilk kez kendisine saat 23.10’da geldiğini söylüyor. Bildirinin, yayımlamadan önce AKP’li bir bakan tarafından görüldüğünü, ardından da Avaz Türk adlı sitesinde 23.40’ta yayımladığını anlatıyor. Oysa bu doğru değil. Bildiri ilk kez 4 Nisan gecesi saat 22.54’te Veryansın TV tarafından yayımlandı." diye yazıyor.

Cafebudsman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.