Wonka Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Wonka Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Senaryoyu Simon Farnaby ile beraber yazan Paul King ile yönetmenliğinin devam ettiği yapımla merak edilenleri sizler için derledik.

TimotheeChalamet’in başrol oyuncusu olduğu Wonkafilmi için fragman yayınlandı. 2005 senesinde vizyona giren adeta yediden yetmişe herkesin hayranı olduğu Charlie’nin Çikolata Fabrikası filminde önceden yaşanan hikayelere odaklanan Wonka kısa süre içerisinde sektöründe ilk sıralamalara çıkmayı başardı. 

 

sssss-009.JPG

 

Wonka Filminde Anlatılmak İstenen Nedir?

 

RoaldDahl için çocuk kitabı Charlie’nin çikolata fabrikası için özellikle önceki dönemlerde anlatılan dünyaca sektöründe lider fabrika sahibi Willy Wonka’nın gençlik maceralarını bu film anlatmaktadır. Fabrikada çalışmakta olan UmpaLumpalar ile tanışma öyküsü Fabrika sahibi Wonka ile izleyicilerinin ilgisini çekecek gibi görünmektedir. Wonka filminin oldukça sıra dışı öyküsü olan bir çikolata fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikayı kendisinden sonra bırakacak birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek adına yarışma düzenlemektedir. İlk olarak eğitecek daha sonra ise zaman içerisinde yerini devredecektir. Bu yarışma için ise 5 tane çocuk seçmeyi planlamaktadır. Bu çocuklardan bir tanesi ise Charlie’dir. Charlie’nin o fabrikada görecekleri oldukça etkileyecek ve Charlie’yi Wonka’nın hayal alemine çekmeyi başaracaktır. Bu kez yine öncekilerde olduğu gibi bu işte en iyiler arasında yeni fantastik komedi ile izleyicileri ile buluşacaktır. Fakat bu kez film geçmişe fabrikanın eğlenceli ve biraz da çılgın sahibi Wonka’nın geçmişini anlatmaktadır. Bu nedenle film ismiWonka olarak belirlenmiştir. 

 

Wonka Filminde Kimler Var?

 

Filmdeki kahramanımız yedi sene süresince dünyayı dolaşarak işini daha da mükemmel hale getirmeye çalışmaktadır. Wonka konusu popüler fabrika yönetici ve çikolata ustası Willy Wonka için ilk filmdeki haline geldiğini anlatmaktadır. Bir çikolata fabrikası kurma hayali olan Wonka bunun için zorlu yollardan geçeceğini bilmektedir. İlk fragmanında yani 11 Temmuz 2023 tarihinde filmin ne kadar neşeli ve renkli olacağı tahmin edilebilmektedir. Çikolata fabrikasında Wonka’nın gelecekte yer alacak olan çalışanları OompaLoompalar ile tanışması da görülmektedir. Yardımcı karakterler hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmasa dahi oyuncu kadrosunun oldukça yetenekli olduğu fragmanlardan fark edilebilmektedir. O nedenle yetenekli oyuncuları ile eşsiz filmi izlemek daha da keyifli hale gelecek gibi duruyor.

Müzikle beraber çikolata ve sihrin birleşeceği eşsiz fantastik Wonka filmi oyuncuları aşağıdaki gibidir. 

• Willy Wonka- TimotheeChalamet

• Keegan- Michael Key

• Tom Davis

• Hugh Grant 

• Simon Farnaby

• KobnaHoldbrook-Smith 

• MathewBaynton

• Jim Carter 

• Sally Hawkins

• Olivia Colman

• Rowan Atkinson 

• RichFulcher

 

fb.JPG

 

Wonka 3. Defa Sinemalarda 

 

Charlie RoaldDahl olmak üzere çikolata fabrikasından uyarlanmış olan Wonka 3. Kez sinemalarda yerini almaya hazırlanıyor. İkonik karakteri olarak bulunan film içerisinde ki karakter Wonka başarılı aktörler içerisinde Gene Wilder ve JonnyDeep’den izlenmişti. Yetenekli oyuncu bu kez TimotheeChalamet bu karakterin gençlik hayatına hayat verecek.

Yönetmen Paul King liderliğinde hazırlanan fantastik film müzikal tarzında izleyicileri ile buluşurken, çikolata fabrikasının gençlik senelerini izleyicilerine sunmaktadır. Mizahla birleşen müzik ve sihir mucit, sihirbaz ve çikolata üreticisi Willy Wonka’nın dönüşüm hikayesinde ki ilk fragman yayınlarda izleyicileri ile buluşmaktadır. 15 aralık 2023 tarihinde vizyona da yerini alacak olan film gofilmizle sitesinde daha henüz yayınlanmadan sosyal medyayı dahi ikiye bölmüş durumdadır. Bazı kişiler rol için torpil ile seçildiğini iddia ederken bazı kişiler ise oyuncunun film için en doğru seçim olduğunu ileri sürmektedir. Ancak King bu teklifin herhangi bir torpille ilgisinin olmadığını ve rolü zorlanmadan yapabilecek kişi olduğu için seçtiğini belirmiştir. Chalamet Youtube içerisinde olan müzikal performanslarını izlenmesinin yeterli olduğunu belirtmektedir. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.