Yağışlar ne kadar sürecek? Doğu Karadeniz için korkutan uyarı

Yağışlar ne kadar sürecek? Doğu Karadeniz için korkutan uyarı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun'da meydana gelen sel ve heyelana yol açan yağışların bu akşama kadar devam edeceğini duyurdu.

Giresun'da sel ve heyelana yol açan 1'i asker, 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sağanak yağışın dün akşam 5 saatlik periyotta yer yer metrekare başına 100 kilogramı aştığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu akşama kadar devam edecek yağışlar için de uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Giresun'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

 

Arama- kurtarma faaliyetleri için tüm ekiplerin seferber durumda olduğunu belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

 

"Bölgedeki gelişmeleri ilgili birimlerimizle yakından takip ediyoruz. Giresun'da dün sabah saatlerinden itibaren görülen gök gürültülü sağanak, öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde etkili oldu. 16.00-21.00 aralığında şiddetlenen yağış 5 saatlik periyotta yer yer metrekare başına 100 kilogramı aşmıştır.

 

"BU AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK"

 

Bölgedeki yağışların Trabzon, Rize ve Artvin'de pazar akşamına kadar sürmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin daha tedbirli olması ve hassasiyet göstermesi özellikle önem arz ediyor."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.