Yandaş yazardan Abdullah Güle 'Boşalt O köşkü'
Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Huber Köşkü'nü boşaltmayan Abdullah Gül'e 'devlet terbiyesi' hatırlatmasında bulundu.
Görev süresinin bitmesine rağmen Huber Köşkü'nü boşaltmayan Abdullah Gül'e AKP'li yazar Sevilay Yükselir'den tepki geldi.
Sevilay Yükselir'in yazısının ilgili bölümü şöyle:
...Bu yazı bir 'KRAL ÇIPLAK' yazısıdır! Sayın Gül büyük bir yanlışın içindedir. Ve bence tez elden de bu yanlışı düzeltmelidir. Haberi var mı yok mu bilmem ama bu konuda çevrilen dedikoduların, kulislerin ve sorulan soruların haddi hesabı yoktur artık! Yanılmıyorsam Huber Köşkü Sayın Gül'eCumhurbaşkanı olduğu zaman dilimi için tahsis edilmişti. Ömür boyu kullanımı için değil!
Ona yakışan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldıktan hemen sonra o köşkü boşaltmaktı aslında ama belki birtakım mücbir sebeplerden dolayı ertelemek durumunda kaldı.
Gül ve ailesinin yeni bir yaşam merkezi bulana değin Huber Köşkü'nü bir- iki aylığına kullanmak zorunda kalmış olması anlayışla karşılanabilir belki ama ötesi artık farklı anlaşılır. Hoş karşılanmaz. Çünkü orası devlete ait bir mülk ve o mülkün kim tarafından kullanılacağı da bellidir.
Kusura bakmasınlar ayrıca ama Huber Köşkü'nün çalışanlar dahil bütün giderleri bizlerin ödediği vergilerle karşılanıyor. Eğer gerçekten etik kurallara saygı ve bağlılık varsa o zaman o köşk bir an evvel boşaltılmalıdır. Devlet terbiyesi bunu gerektirir. Hatırlayın lütfen! 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i ya da 10. Cumhurbaşkanı Sezer'i... Her ikisi de görev süresi bitip devirteslim yaptıkları gün evlerine geçti!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.