Yavaş ve Altınok'u MHP'den Gökçek Lobisi kopardı

Yavaş ve Altınok'u MHP'den Gökçek Lobisi kopardı

 Mansur Yavaş’ı MHP’den ‘Gökçek lobisi’ mi kopardı?

 

Twitter’da 200 bin takipçisi olan TWİT ANKARA hesabından oldukça ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 20 yıldır Ankara’yı yöneten Melih Gökçek, MHP’de işbirliği yaptığı adamları sayesinde ‘Mansur Yavaş operasyonu’ yaptırmış. Gökçek’in MHP’deki bazı kişilerle göbek bağı olduğunu öne süren TWİT ANKARA, başarılı Yavaş operasyonunda Bahçeli’nin yanlış yönlendirilidği, aynı şekilde Turgut Altınok’un adaylığının engellenmesinde de Gökçek Lobisinin parmağı olduğunu savunuyor.

 

Söz konusu hesabın twitter’daki paylaşımlarında şu iddialar öne sürülüyor:

 

1. Ankara’da ‘Gökçek’e dokunulmaz’ kanunu vardır. MHP ve CHP’de güçlü isimlerle ilişki halindedir.

 

2. . Erdoğan, “Bana başka aday bulun” dediğinde, Ankaralı vekiller kabul etmemiş, Babacan ise gönderilmek istendiği için reddetmiştir.

 

3. Gökçek bir yandan anket manipülasyonu ile Erdoğan üzerine oynarken, diğer yandan vekillerin işlerini askıya almaya başladı. Danışmanlarla iyi ilişkiler, “Gökçek aday olmazsa seçimi kaybederiz” lafı ile Erdoğan’ın önüne konulmasını sağladı.

 

4. AKP’de adaylık için iki kriter bulunmaktadır; Erdoğan’ın rızası ve anket sonuçları. Anketleri kim yapar? Danışmanları şirketleri tabii.  Erdoğan’ın telefonlarına çıkmadığı Melih Gökçek, danışmanlarla iletişim halindedir. Çünkü adaylık onlardan geçer. Erdoğan’ın “Kaybetse kurtulsak” dediği bir insanın, nasıl Ankara adayı olduğunu anlamak gerek. 

 

Mansur Yavaş’ın MHP’den tekrar aday olmak istemesine rağmen, Genel Merkez’deki bazı yöneticilerin apar topar bunun önünü tıkaması, Genel Başkanı yönlendirmeye çalışması ve Yavaş’la bağları tamamen koparmak için dışlayıcı bir tutuma girmesi zaten tartışma konusuydu. Anlaşılan buradaki gizem bir süre daha çözülmese de tartışılmaya devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.