Yavuz Semerci: "O para nerede?"

Yavuz Semerci: "O para nerede?"

Habertürk yazarı Yavuz Semerci bugünkü yazısında havuz medyasının satılma sürecindeki ilişkileri yazdı.

"Hepsi iyi güzel de Ahmet Çalık'ın bu satış işleminden aldığı para ne kadar, bileniniz var mı? Söyleyeyim, (bildiğim kadarıyla) 125 milyon dolar... Peki toplanan paranın geri kalanı nereye gitti?  Sabah ve atv'nin kamu bankalarına olan borcu mu ödendi?

Rica etsem, kamu bankaları bu konuda bilgi verebilir mi?..."

İŞTE YAVUZ SEMERCİ'NİN YAZISININ İLGİLİ KISMI...

O para nerede?

SEÇİLMİŞ hükümete komplo yapılmış. Eğer müdahale edilmeseymiş, hükümet yıkılacak ara rejim kurulacakmış...

Peki inandım. Durum kontrol altına alındı mı? Alındı... Polisler sürüldü, savcıların görev yerleri değişti, Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu kontrolaltına alındı mı? Alındı.
Artık şu iddiaları, yasal dinlemelerde ortaya çıkan ilişkileri, bağışları, baba-oğul arasındaki ses kaydının sahte mi gerçek mi olup olmadığını araştırmaya başlayabilir miyiz?

*

Benim aklımı kurcalayan sorular var... Örneğin: Bir medya kuruluşu el değiştirdi. Vakıfbank ve Halk Bankası'na 600 milyon dolara yakın borcu olan bir medya kuruluşu... Ömer Faruk Kalyoncu satın aldı.

Nasıl ve kaça alındığı ticari bir sır sayılabilir. Teknik takipten 600 milyon dolar toplandığı sonucu çıkıyor. Bildiğimiz, bu satın almada kullanılmak üzere 200 milyon dolar Ziraat Bankası'ndan kredi alınmış. Bir işadamı da 100 milyon dolar katkı yapmış. Diğerleri (konuşmalarda göre) zorlanıyor ama "Emir büyük yerden" diyerek kaynak buluyorlar...

*

Hepsi iyi güzel de Ahmet Çalık'ın bu satış işleminden aldığı para ne kadar, bileniniz var mı? Söyleyeyim, (bildiğim kadarıyla) 125 milyon dolar... Peki toplanan paranın geri kalanı nereye gitti?

Sabah ve atv'nin kamu bankalarına olan borcu mu ödendi?

Rica etsem, kamu bankaları bu konuda bilgi verebilir mi?

Bilal Erdoğan, babasıyla sıfırlamayı anlatırken (bu kaydın montaj olduğuna dair bir rapor ortaya çıkmadı) "25 milyon dolar alacağı var. Bunu Çalık'a gönderelim" diyor... Bilal

Erdoğan'ın Çalık'a borcu mu var? Sanmıyorum.

Bu para, atv ve Sabah'ın alımıyla ilgili olabilir mi?

Bilmiyorum...

Medya kuruluşunu alan Bilal Erdoğan değil ama ödemeyi yapan o olabilir mi?

Kim bilir?

Ancak Ziraat Bankası'ndan alınan kredi 200 milyon dolar. İddialara göre bu para nakit çekiliyor. Rica etsem bu kredinin nakit çekilip çekilmediğine ilişkin resmi bir açıklama yapılabilir mi?

Şüphemi söyleyeyim: Bu para bir havuzda toplanarak Çalık'a bir miktar veriliyor. Peki gerisi nerede? Darbe tehlikesi kalmadıysa, izleri takip etmek için kamu kurumları yardımcı olabilir mi?

Bu çok mu zor? Ya da şöyle sorayım: Bunu seslendirmek, neden beni ve seslendirenleri kötü niyetli yapıyor? Bilen var mı?..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.