Yavuzaslan sert çıktı

Yavuzaslan sert çıktı

BGD Başkanı'' Başta Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Başbakanlık olmak üzere aziz Bartın'ımızı her yerde başarı ile temsil ettik.

BARTINIMIZI HER YERDE TEMSİL EDİYORUZ

 

Yavuzaslan sert çıktı. BGD Başkanı’’ Başta Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Başbakanlık olmak üzere aziz Bartın’ımızı her yerde başarı ile temsil ettik. Bartın Gazetemizin 90.yaş gününde 55 vilayetten 70 gazetecinin katımı ile başarılı bir etkinlik yapıldı. Çakma gazeteciler, gazetecilik mesleğini yan ve ek iş olarak görenler bizim adımızı anmasın’ ’diyerek basın emek hırsızlarının da Bartın’da yolsuzluk yaptığını söyledi.


Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan gazeteciler derneğinin olağan kongresi öncesi açıklamalarda bulundu. Yavuzaslan’’Bartın basını 90. Yıllık Cumhuriyetle yaşıt bir meşaledir. Biz bir basın meslek örgütüyüz. İşimizi yaparız. Bir Bartın, Türkiye ve insanlık için gazetecilik yapan basın emekçileriyiz. Herkes haddini bilsin. Başarı Türkiye’de eleştirilir. Bunu en iyi biz biliriz. Cemiyetimizin başarıları ortada, bizim adımız Bartın Gazeteciler Derneği’ ’dedi. Yavuzaslan ‘’yaptığımız çalışmalar o kadar çok ki çoğunu haber bile yapmıyoruz’ ’diyerek Bartın’da mesaisini gazeteci olarak yapmadan çakma gazeteci geçinenlerin olduğunu bunun 24 saat esasına göre çalışan basın emekçilerine büyük saygısızlık olduğunu belirtti.


BGD Başkanı Güngör Yavuzaslan çalışmalarının asıl hedefin Bartın’ı ve Bartınlıyı her yerde en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Yavuzaslan ilimizi Karadeniz’in en güzel yöresi olduğunu Türkiye’ye anlatıyoruz. İlimizi her yerde basın yoluyla temsil ediliyoruz’ ’dedi. Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde toplantılara düzenli katılıyoruz. Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinden tutunda KKTC Rauf Denktaş’ı ziyaret ettik. Irak-Kerkük, Suriye, Kosova, Kırım’da Gazetecilik mesleğimizle ilgili tüm toplantılara eve etkinliklere  katıldık. Sırası geldiğinde söz alıp Bartın’ı anlatıyoruz.TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bile bize yazılı teşekkür etti.Doğu’ya kadar uzandık Bingöl’e Erzurum’a, Van’a Diyarbakır’a, Sarıkamış’a  gidip ziyaretlerde bulunduk.


ELİMİZDEN BARTIN GAZETELERİNİ EKSİK ETMEDİK

 

BGD Başkanı hangi çalışma olursa olsun, mutlaka Bartın gazetelerini insanlara ulaştırmaya çalıştık. Gazetelerimizi Bartın’ın bayrağı yaptık.90. yılında Bartın gazetemizi ve  Bartın basının insanlara anlattık. Ziyaretlerimizde mutlaka Bartın gazetelerini getirip başka illerdeki okuyuculara tanıttık. Örneğin en son Ordu’da yapılan başkanlar konseyi toplantısında mini bir Bartın gazeteleri standı oluşturduk. Salonda bulunan herkes ilgi göstererek yanlarına Bartın gazetelerini aldılar.


TÜRKİYE’DEKİ BASIN KURUMLARIYLA GÖRÜŞÜYORUZ


BGD olarak başta GAZETECİLER KONFEDERASYONU bağlı cemiyetler olmak üzere Türkiye’deki basın meslek örgütleriyle sürekli irtibat halindeyiz. Önemli tüm etkinliklere katılıyoruz. Derneğimize üye olsun olmasın tüm gazetecilerin sorunlarına yardımcı olmayı kendimize görev bildik. İnsanlarda bir Basın saygınlığı oluşmasını istiyoruz. Dünyanın en saygın mesleğinin bir ağırlığı ve etkisi olmalıdır. Bunun için tüm gazeteciler dayanışma içinde olmalıdır. Kendimizi ve mesleğimizi geliştirmeliyiz. Kişisel meseleleri değil memleket ve dünya meseleleri üzerine kafa yormalıyız.


DERNEK ÇALIŞTIKÇA KISKANÇLIKLAR BAŞLADI


BGD Başkanı Güngör Yavuzaslan çalışmalarımızı hızlandırdıkça bazı çevreler rahatsız oldu. Her zaman Bartın’ın önceliklerini düşündük. Haber niteliği olan her şeyi arkadaşlarımız haber yapıyor. Dernek yönetimi temsil ve mevcut sorunlar üzerine çalışıyor. Sürekli irtibat halindeyiz. Dernek yönetim kurulu sürekli diyalog halinde. Bazen görüş ve fikir ayrılığına düştüğümüz arkadaşlarımız oluyor.Bunu demokrasi ve ahlaki erdem çerçevesinde değerlendirmek gerekiyor.Herkes profesyonel düşünmeli.Birgün BGD tüm Türkiye genelinde büyük işler yapacak.Bartın kazanacak.


DİYARBAKIR ve VAN’A KÜTÜPHANELER KURDUK


Derneğimiz tarafından yapılan kampanya ile toplanan kitaplar Diyarbakır. Silvan Kaymakamlığı'na gönderilerek teslim edildi. Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, "Bartın Gazeteciler Cemiyeti olarak, hiç kitabı ve kütüphanesi bulunmayan kardeş bir şehrin okuluna yardım amacıyla kitap kampanyası başlattık. Bu kampanya çerçevesinde Bartın Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile kitap dostu Bartın halkı, bizlere bini aşkın kitap, ansiklopedi gibi bağışlarda bulundu. Bartınlı gazeteciler aracılığıyla kardeş şehir seçtiğimiz Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin başlatmış olduğu 'Silvan Okuyor' kampanyasına destek olmak amacıyla yaklaşık binin üzerinde kitap bağışladık. Kitaplarımız bugün Silvan Kaymakamlığı'na teslim edilmiş. Bartın Gazeteciler Cemiyeti olarak Silvan ilçesi ile birlikte Bartın'da Kurucaşile Sarıderesi  ilköğretim okulunda da kütüphane oluşturduk" dedi.Van’da yaşanan depremin ardından başlayan yardım seferberliğinde aktif göreve aldık. Van ili Erçiş ilçesi Yukarı Kozluca Köyü’nde yapılan Bartın Okulu’nun kütüphanesini kurduk.


ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ

 

Bgd olarak Bartın’da tek çatı altında toplanmayan Şehit Aileleri ve Gazilerinin birleşmesi ve dernekleşmesi için çaba harcadık. Başta yönetim kurulu üyemiz Halil Tekin olmak üzere tüm üye arkadaşlarımız bu hassas konuda çalıştılar. Dernek üyelerinin tespiti, kuruluş işlemleri, tüzüğünün hazırlanması, sorunları konusunda başta Bartın Valisi İsa Küçük. Dönemim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve Garnizon Komutanı Hayrettin Gençel gazeteciler el ele bu çalışmayı yaptık. BGD İdari bürosunun bir bölümünü yer bulana kadar Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğimize verdik. Tüm etkinliklerine katıldık. İlk başlarda yazışmalarında BGD olarak yardımcı olduk. Bu işi yaparken de duygu sömürüsü yaparak değil. Sorumlu bir vatandaş ve STK olarak yaptık. Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinde BGD’e desteklerinden dolayı fahri üyelik beratı vererek Bartın Basınını onurlandırdı. Belki de bu berat bir basın kuruluşuna verilen Türkiye’de ilk beraattır.


BARTIN’DAKİ ETKİNLİKLERDE AKTİF ROL ALDIK

 

Bartın’da gerçekleşen etkinliklere destek verip fotoğraf sergileri ve etkinlikler düzenledik. Fotoğraf yarışması düzenledik. Bunları burada anlatmaya gerek yok. Hepsi Bartın basın arşivi ve hafızasında mevcut. Derneğimize üye olsun olmasın ayırt etmeden tüm arkadaşlarımıza destek olduk. Kısır tartışmalara girmedik. BGD her şey yönetim tarafından tartışılıp konuşularak kararlaştırılır. Derneğimizde aklıselim tecrübeli büyüklerimizin bize gösterdiği yoldan da ayrılmıyoruz. Çünkü bilgeliğe ve tecrübeye saygımız var. Festivalinden, paneline, toplantısından, tartışmasına her zaman BGD üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdik.


BARTIN’I DÜNYAYA DUYURUYORUZ


Bartın basını olarak başta ajans temsilcilerimiz, gazetelerimiz, televizyonlarımız, radyolarımız, internet web haber partallarımız, araştırmacılarımız ile Bartın’ı Dünyaya duyuruyoruz. Irak’tan, KKTC’a, Azerbaycan’dan, Almanya’ya, Kırım, Kosova, Suriye, Doğr Türkistan daha birçok yerden Bartın basının birebir tanıyan insanlar var artık. Kerkük’ün Sesi Gazetesi tüm BGD üyelerinin verdiği destek ile çıkartılmıştır. Halil Tekin bu gazetenin ilk sayısında büyük emek vermiştir. Bu çalışma sonucunda Türkiye’de ve yurt dışında birçok etkin ve önemli kişi ve kurumla dostluklar kurduk. Dostlarımızı Bartın’da ağırlayarak ilimizi de tanıttık. Bu işleri yaparken menfaat elde etmedik. Daha cebimizde para harcadık.


BİZ İŞİMİZİ VE BARTIN’I ÇOK SEVİYORUZ


BGD olarak her zaman ilimizin önceliklerini düşündük.88 yıllık bir basın geçmişi olan bir ilde gazetecilik yapmanın ağırlığını hep taşıdık. Kişisel meselelere karışmadık karışmayacağız. Bartın’ın yararına olan her şeyi yaparız. Gazetecilik mesleğini çok seviyor ve bu işi hakkınca yapanlara büyük saygı duyuyoruz. Herkese eşit mesafedeyiz. Tartışmaları izleriz. Gereksiz ve seviyesiz kişilerden uzak durmaya devam edeceğiz. Meyve veren ağaç taşlanıyor. Bizler sadece işimizi yapıyoruz. Gölge yapmasınlar yeter.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.