Yayınımız ses getirdi! Beyannameler ertelendi

Yayınımız ses getirdi! Beyannameler ertelendi

Mali Müşavirlerin şubat ayı beyannamelerinin ertelenmesini istediğini daha önce duyurmuştuk. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'dan konuyla ilgili sevindiren haber geldi.

siyasetcafe'ye konuşan bir mali müşavir, günlerdir şubat ayı beyannamelerinin ertelenmesi için çağrı yaptık. 26 Mart tarihine kadar verilmesi gereken KDV, muhtasar ve damga vergisi beyannamelerini yetiştirmek için çalışanlarımız ile ofise gelmek zorundayız. Bu beyannamelerin verilme süresinin ertelenmesi gerekir. Biz ailelerimiz ile birlikte iki milyonluk bir topluluğuz. #EvdekalTürkiye çağrısına uyarak kendimizin ve ailelerimizin sağlığı için evde kalmak istiyoruz. 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkması yasaklandı, Ancak 10 binin üzerinde 65 yaş üstü mali müşaviri var. Bunların durumu hakkında bir tedbir veya açıklama yapılmadı. demişti. Bakan Albayrak yapılan çağrıya cevap verdi.

 

71620.jpg

 

BEYANNAMELER VE ÖDEME SÜRELERİ UZATILDI

Bakan Albayrak, ''Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda; 26 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi beyanname verme ve ödeme süreleri 24 Nisan, 31 Mart’a kadar  verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan gün sonuna kadar uzatılmıştır. Ayrıca Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik 3 aylık (Nisan-Mayıs-Haziran) kesinti yapılmayacaktır. Böylece tüm belediyelere, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir kaynak sağlanmış olacak'' açıklamasını yaptı.

 

bakan-005.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.