Yazıcıoğlu suikastinden hakkında iddianame hazırlanan Ali Lapanta'yı, Akşener'e kim tavsiye etti?

Yazıcıoğlu suikastinden hakkında iddianame hazırlanan Ali Lapanta'yı, Akşener'e kim tavsiye etti?

Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucusu ve Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin hakkında iddianame hazırlanan İYİ Parti kurucularından olan emekli Korgeneral Ali Lapanta'yı, Akşener'e kim tavsiye etti?

İYİ Parti kurucularından olan emekli Korgeneral Ali Lapanta hakkında, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucusu ve Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

2018 yılında İYİ Parti Düzce kurucu İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ercan Katırcıoğlu, helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta ile ilgili bomba iddialarda bulundu.

 

LAPANTA'YI AKŞENER'E KİM TAVSİYE ETTİ?

 

FETÖ'nün işlettiği bilinen Yazıcıoğlu suikastinde hakkında iddianame düzenlenen Lapanta'nın, Akşener'e özel bir isim tarafından tavsiye edildiğini iddia eden Katırcıoğlu'nun siyasetcafe'ye yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 

'25 mart 2009 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter düşürüldü. 

Arama kurtarma ekibindeki askeri personel Aydın ÖZSICAK ve Davut UÇUM helikopter enkazındaki kayıt cihatlarını çalarak delil karartmışlardı. 


Bu iki isim ''TESADÜFÜTÜR'' ki 15 temmuz 2015 de Marmaris e giden ''SUİKAST" timi içerisinde de yer aldı.

Olay tarihinde, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral ALİ LAPANTA , arama sürecini yavaşlatmış ve yanlış yerde arama yaptırmıştı. (Devlet Denetleme Kurulu Raporu). Helikopter enkazı 48 saat sonra 17 gönüllü köylü tarafından, Ali LAPANTA'nın arama yaptırdığı yerin 115 km uzağında bulundu.

 

ALİ LAPANTA hakkında ''GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA'' suçlamasıyla hazırlanan iddianame 5.Asliye Ceza Mahkemesine 16 kasım 2020 tarihiyle YENİDEN gönderildi.

Bu bilgiler basına düşmüş ve kamuoyuna yansımıştı. Muhsin Yazıcıoğlu SUKASTİNDE FETÖ parmağı olduğu gerçeği de görülmüştü. Tuğgenaral Ali LAPANTA ''İYİ PARTİ'' Kurucular Kurulunda ve parti kuruluşunda yer alan bir isim.

Bu konu ''GERÇEK ÜLKÜCÜLER'' arasında rahatsızlık yaratmıştı ve benim de bulunduğum İL BAŞKANLARI toplantısında (Genel Merkez alt kat toplantı salonu) bir il başkanı Sayın Meral AKŞENER e ''ALİ LAPANTA'yı NİÇİN PARTİYE ALDINIZ.'' diye sormuştu!

 

Sayın Meral AKŞENER'de ''ÇOK İYİ BİR YERDEN REFERANSI VAR'' cevabını vermişti.

Bu ''REFERANSIN KAYNAĞINI'' Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanlığı yapmış olan Sayın Yavuz AĞIRALİOĞLU'nun da Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırasına binaen sorması gerekir.'

 

 

İLGİLİ HABERLER;

 

ere-006.jpg

ssss-002.jpg

dsd.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum