Yediiklim Yayınları'na ilişkin kritik iddia! Yediiklim FETÖ'nün mü yayınevi?

Yediiklim Yayınları'na ilişkin kritik iddia! Yediiklim FETÖ'nün mü yayınevi?

Barış Terkoğlu, KPSS’deki bazı soruların yayınlarındaki sorularla bire bir aynı olduğu ortaya çıkan Yediiklim Yayınevi'nin cemaat bağlantısıyla ilgili iddiaları konu alan bir yazı yazdı.

KPSS’deki bazı soruların yayınlarındaki sorularla bire bir aynı olduğu ortaya çıkan Yediiklim Yayınevi tartışmalara neden olmuştu. Gazeteci Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı son yazısında söz konusu yayınevinin cemaat bağlantısıyla ilgili iddialar masaya yatırıldı. Terkoğlu Ankara’da söz konusu yayınevinin FETÖ’nün gidişinden sonra öne çıkan bir başka grupla ilişkisinden söz edildiğini vurguladı.

Yediiklim Yayınları’nın aslında bir yayın grubunun bir ayağı olduğunu hatırlatan Terkoğlu, “Yargı Yayınevi, Doğru Tercih, Kurultay Yayınları, Benim Hocam öteki işleri” dedi.

2014 KPSS’deki bazı soruların da Tarihin Pusulası adlı kitaptaki sorularla birebir örtüştüğünü hatırlatan Terkoğlu, söz konusu kitabı şimdi Yediiklim grubundan “Doğru Tercih” yayınlarının bastığına söyledi.

Polis Akademisi’nin beş yıl önce düzenlediği Çalıştay bitiminde hazırladığı “Yeni Nesil Terör: FETÖ’nün Analizi” adlı raporunu işaret eden Terkoğlu, rapordaki, “Dini örgütlenmelerin bürokraside yapılanmalarının önüne geçilmelidir. FETÖ’den boşalan yerlere göz diken ve devlet içerisinde örgütlenme gayretinde olan başka gruplara kesinlikle göz yumulmamalıdır” ifadelerini anımsattı.

“Kısacası sınavları isteyenler aslında devleti ele geçiriyor” diyen Terkoğlu, “Cumhuriyeti ‘erdemli insanlar rejimi’ diye tanımlıyoruz. Farkında mısınız? Sorularla birlikte erdemi çalanlar, Cumhuriyetimizi de elimizden almaya çalışıyor” diye yazdı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.