Yediiklim'in ilk KPSS skandalı değilmiş! 2014 KPSS de şaibeli

Yediiklim'in ilk KPSS skandalı değilmiş! 2014 KPSS de şaibeli

KPSS'de çıkan soruları önceden yayınlayan ve kopya iddialarına neden olan Yediiklim Yayınevi'nin 2014 KPSS'de de 27 tarih sorusundan 21'ini bildiği öğrenildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesindeki köşe yazısında çarpıcı bir yazı yazdı. Terkoğlu'nun iddialarına göre KPSS sorularının sınav öncesinde deneme sınavlarında sorulması olayının merkezinde olan Yediiklim Yayınları'nın ilk olayı bu değil. 2014 senesinde gerçekleştirilen KPSS'de de tarih sorularının 21'inin Yediiklim'e bağlı Doğru Tercih Yayınları'nın sorularıyla tıpatıp aynı olduğu belirlendi.

 

Yediiklim Yayınları'nın polislik de dahil olarak şekilde devlet kadrolarının pek çoğuna aday hazırlayan bir yayın grubu olduğunu söyleyen Terkoğlu, şunları belirtti:

 

"Gözlerin çevrildiği Yediiklim Yayınları bir ayağı. Yargı Yayınevi, Doğru Tercih, Kurultay Yayınları, Benim Hocam öteki işleri. Neden mi hatırlattım?

Son 10 yıldır sürekli sınav skandallarını konuşuyoruz ya... 2014 KPSS’nin ardından olanlara baktım. Sınava girenler ayağa kalkmıştı. Habertürk’ten aktarayım: 'İsmail Adıgüzel’in ‘KPSS Tarihin Pusulası’ adlı kitabındaki sorularla, 2014-KPSS tarih sorularının birebir aynı olduğu ortaya çıktı.'

 

"BEN BİLE ŞOK YAŞADIM SORULARI GÖRÜNCE"


İşin ilginci bu durum yayınevi tarafından da kabul ediliyordu: '27 tarih sorusunun içerisinde, 21 sorunun kitapta yer alan sorularla benzeşmesi tamamen tesadüftür.' Kitabın yazarı İsmail Adıgüzel bile olaya şaşırmıştı: 'Ben bile şok yaşadım soruları görünce. Afalladım açıkçası. Yine de tesadüf olduğuna inanıyorum.'

Kitabı şimdi hangi yayınevi basıyor diye baktım. Bir de ne göreyim? Yediiklim grubundan 'Doğru Tercih' yayınları."

Devlette FETÖ örgütlenmesine dikkat çeken Terkoğlu, "Cumhuriyeti 'erdemli insanlar rejimi' diye tanımlıyoruz. Farkında mısınız? Sorularla birlikte erdemi çalanlar, Cumhuriyetimizi de elimizden almaya çalışıyor" değerlendirmesini yaptı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.