Yeni Akit'ten kadın resmine sansür

Yeni Akit'ten kadın resmine sansür

Yeni Akit 1 Nisan'da Netflix Türkiye'de gösterime girecek fenomen dizi Friends ile ilgili olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) çağrı yaptı.

 

Yeni Akit, 1 Nisan'da yeniden gösterime girecek olan 'Friends' dizisiyle ilgili olarak RTÜK'e çağrı yaptı. Haberde ayrıca kadın oyuncuların fotoğraflarının sansürlendiği görüldü.


“Netflix ahlaksız dizi 'Friends' ile gençleri hedef almayı amaçlıyor” başlıklı haberinde, dizi, ‘3 kız ile 3 erkeğin ahlaksız hayatı’ şeklinde tanımlandı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

‘GENÇLERİ AİLEDEN UZAKLAŞTIRMAYI HEDEFLİYOR’

 

“Eşcinsellik, ensest ilişkiler, birbirini aldatan karı-koca, başörtüsünü ‘cinsel’ obje olarak gösteren sahneler, gençlere uyuşturucu ve ahlaksızlık pompalama, çocuk istismarı… Türlü ahlaksızlıkları, izleyenlerin zihnine enjekte eden Netflix yeni bir ‘proje’ diziyi daha Türkiye’de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor. Netflix gençleri aileden uzaklaştırmayı hedef alan 'Friends' isimli diziyi Türkiye'de yayın hayatına sokmaya hazırlanıyor.”

‘SESSİZ KALMAYIN’

Haberde, RTÜK'e de çağrı yapılarak ‘dizinin yayından kaldırılması’ talep edildi. Çağrıda, “RTÜK'ü, kasıtlı yapılan ve alenen ahlaksızlığın reklamının yapıldığı; inancımıza ve ahlakımıza yapılan bu saldırılara 'dur' demeye çağırıyoruz!” denildi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.