Yeni Bakandan flaş talimat! İmam Hatipler Anadolu olacak

Yeni Bakandan flaş talimat! İmam Hatipler Anadolu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın liseye geçişte kontenjan sorununu çözmek için gönderdiği genelgede durumu uygun olan imam hatiplere Anadolu Lisesi sınıfı açılması istendi.

Yaklaşık 200 bin öğrenci, liseye geçiş sistemi nedeniyle mağdur oldu. İstedikleri okullardaki kontenjan durumunu e-okul sisteminden anlık takip eden veliler, sorunun biran önce çözülmesini istiyor. 

İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne 20 Temmuz’da talepler doğrultusunda bazı okulların tamamen bazı okulların ise kısmen dönüştürülmesi istendi.

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

'Kamu kaynaklarının verimli kullanılması öğrenci ve veli taleplerine uygun yerleştirme için ikili kayıt bölgeleri başta olmak üzere tercih yaptığı halde yerleşemeyen öğrenciler de göz önünde bulundurularak; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullardan tür değişikliği yapılarak Anadolu lisesi veya çok programlı Anadolu lisesine dönüştürülebilecek okullar ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullardan fiziki kapasitesi uygun olanların dersliklerinin Anadolu liselerine, bununla birlikte Anadolu liselerine ait bina ve boş dersliklerin de ihtiyaç olması halinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul türüne dönüşüm ve tahsis taleplerinin müfettiş raporuna bağlı olarak 27 Temmuz 2018’e Bakanlığımıza teklif edilmesi hususunda gereğini rica ederim.'

İHTİYAÇ FAZLASI İMAM HATİPLER DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak, bakanlığı günü kurtarmaya değil gerçekçi çözümler üretmeye davet etti.

Çakmak; 'İhtiyacın dışında kalan bütün imam hatipler Anadolu lisesine ya da düz liseye dönüştürülmeli. Mesleki eğitim kurumları içeriğine uygun olarak yeniden düzenlenmeli ve öğrenciler mesleki ve teknik okullara yönlendirilmeli. Avrupa’da öğrenciler yüzde 70 oranında mesleki eğitim görüyor, bizde oran yüzde 20’lerde. Mesleki eğitim, sanayiye uygun olarak, diğer dersleri de görecek şekilde çağdaş şekilde yapılandırılmalı.”

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.