Yerel seçim hazırlıkları başladı! İşte Erdoğan'ın 3 Büyükşehir planı

Yerel seçim hazırlıkları başladı! İşte Erdoğan'ın 3 Büyükşehir planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden sonra yaptığı balkon konuşmasında İstanbul vurgusu yapmıştı. Yerel seçim hazırlıklarını başlatan Erdoğan'ın İstanbul, Ankara ve İzmir planı ortaya çıktı.

AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları başladı. Yerel seçimler öncesi çalışmalarını başlatan AK Parti’nin ‘kazanılabilecek iller’ ve ‘kaybedilebilecek iller’ listesi yapıldığı iddia edilmişti.

Erdoğan'ın 3 büyük kente özel önem verdiği, özellikle İstanbul'u almak istediği biliniyor.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi yerel seçimlere ilişkin AK Parti içinden kulis bilgilerini aktardı.

 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

"AK Parti'de bir yandan yerel seçim stratejisi konuşuluyor ama asıl çalışma büyük kongreden sonra seçilen yeni ekip tarafından yürütülecek. 7 Ekim’de yapılacak olan kongreden sonra belediye başkan adaylarının belirlenme sürecine geçilecek.

Adaylar ilan edildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara çıkacak.
MHP ise seçim kampanyasını başlatan ilk parti oldu. Bahçeli, seçim sloganını dahi açıkladı. MHP yerel seçimlere, ”2024’e doğru Diyar Diyar Anadolu” temasıyla hazırlanacak. AK Parti ile MHP arasında seçim ittifakı için henüz görüşmelere başlanmadı.

2019 seçimlerinde AK Parti ve MHP, 30 büyükşehir başta olmak üzere 51 ilde ittifak yapmış, diğerlerinde ayrı ayrı girmişti. Mersin, Manisa ve Adana Büyükşehir Belediyeleri MHP’ye bırakılmıştı.

Bu seçimde Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelip ittifakın çerçevesini belirleyecek. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifak yapılması bekleniyor."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.