"Yıkanıyorum yıkanıyorum temizlenemiyorum anne" diyerek intihar eden Ahmet Emre Yıldır'ın davasında karar çıktı

"Yıkanıyorum yıkanıyorum temizlenemiyorum anne" diyerek intihar eden Ahmet Emre Yıldır'ın davasında karar çıktı

9 yıl boyunca akrabası tarafından cinsel istismara uğrayan ve "yıkanıyorum yıkanıyorum temizlenemiyorum anne" diyerek intihar eden Ahmet Emre Yıldır'ın istismarcısı tutuklandı!

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 yaşındaki Ahmet Emre Yıldır’a 9 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu ve gencin intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Vedat Tarhan (68), 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu 25 yaşındaki Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından 18 yaşına kadar akrabası Vedat Tarhan (68) tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ailesine anlattıktan sonra Tarhan ile aralarında geçen konuşmayı ses kaydına alarak Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İlerleyen süreçte Yıldır, 15. kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar etti. Gencin intiharından 2 gün sonra sanık Vedat Tarhan gözaltına alınarak tutuklandı. “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla hakkında dava açılan Tarhan, ilk duruşmada tahliye edildi. İlerleyen süreçte hakkında yakalama kararı çıkartılan Tarhan, Çanakkale’de gözaltına alınarak tekrar tutuklandı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 7. ve karar duruşması bugün görüldü. Hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan ve Çanakkale Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Vedat Tarhan, duruşmaya SEGBİS sistemiyle bağlandı. Sanık, mahkeme heyeti tarafından 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 1.5 yıldır devam davada kararın açıklanmasının ardından Yıldır ailesi adliye önünde büyük sevinç yaşadı. Gözyaşlarına boğulan acılı aile, “Emre için bugün güneş doğdu” diye bağırdı. Anne Yıldır ve Emre'nin ablaları birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşlarına boğuldu.

NELER OLMUŞTU

Ahmet Emre Y., ilk olarak 9 yaşındayken akrabası Vedat Tarhan'ın istismarına maruz kalmış ve bu istismar 9 yıl boyunca sürmüştü.

Vedat Tarhan'ın işi nedeniyle Ahmet Emre Y.'nin ailesinin evinde yaşarken başlayan istismar vakaları, bir süre sonra devamlı hale geliyor. Ahmet Emre Y.'nin ailesine ait yazlıkta da süren istismar bir süre sonra son buluyor.

Üniversite eğitimi için Edirne'ye giden Ahmet Emre Yıldır, kendisine istismarda bulunan Vedat Tarhan'ın da aynı kentte yaşaması nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak ve tekrar sınava hazırlanmış ve İstanbul'daki bir üniversiteden mezun olmuştu.

Üniversitenin ardından kısa dönem askerlik hizmeti için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Ahmet Emre Yıldır, askerdeyken geçirdiği sinir krizi sonrasında yaşadıklarını ailesine anlatmış, ardından Vedat Tarhan hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar vermişti.

Kendisine istismarda bulunan akrabası Vedat Tarhan'ı arayarak geçmişte yaşadıklarını konuşan Ahmet Emre Yıldır, görüşmeyi kayıt altına almış ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Abla Aslı K., suç duyurusunun ardından geçen 51 gün içinde herhangi bir işlem yapılmamasının kardeşinin bunalımını derinleştirdiğini söyledi.

Ablanın aktardığına göre Ahmet Emre Yıldır kendisine "Bana bunları yapan, hayatımı karartan bu kişiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Bana geri dönüş bile yapılmadı, ifadeye bile çağırmadılar" dedi.

Ahmet Emre'nin ablası, kardeşinin, 29 Nisan'da 15'inci kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettikten sonra vakayı incelemek için olay yerine gelen savcıya olayı anlattıklarını söylemişti.

Vedat Tarhan, Ahmet Emre Yıldır’ın intiharından iki gün sonra gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Tutuklu olduğu dönemde yapılan tahliye başvuruları reddedildi.

Hazırlanan iddianamede çocuğa cinsel istismar suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza on sekiz yıldan az olamaz" hüküm ve aynı maddenin altıncı fıkrasında yer alan "Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur" hüküm ile cezalandırılması talep edildi.

8 Ağustos'ta ilk kez hakim karşısına çıkan Vedat Tarhan : "Sadece o gün ve ertesi gün Emre'ye masaj yaptım" diyerek kendini savunmuştu.

Dava sonuçlanana kadar STK'lar ve sosyal medya kullanıcıları davaya büyük ilgi göstermiş #emreiçinadalet etiketi ile konu günlerce gündem olmuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.