Yıldırım farkını gösterdi Protestoya güler yüz

Yıldırım farkını gösterdi Protestoya güler yüz

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla hazırlanan "Yeniden Doğuş" operasının gösteriminde protesto edilen Binali Yıldırım eylemcilere gülümseyerek alkışlarla karşılık verdi. 

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla hazırlanan "Yeniden Doğuş" operasının gösteriminde protesto edilen Binali Yıldırım sözde elit bir zümrenin salondaki saygısızlığı karşısında tevazusunu koruyup, eylemcilere gülümseyerek el şaklatıp selamladı. 

19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolaysıyla, İstanbul Beyoğlu'ndaki Haliç Gösteri Merkezi'nde dün akşam, "Yeniden Doğuş Operası" sahnelendi.

Samsun Devlet ve Opera ve Balesince sahneye konulan operaya, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da katıldı.

Ancak Yıldırım, salonda büyük bir saygısızlığın hedefi oldu. TBMM Başkanlığı da yapması dolayısıyla gazi meclisi de temsil eden Binali Yıldırım, her fırsatta 'bizi ötekileştiriyorlar' diyen bir kısım kitlenin saygısız seyirci protestoları ile karşılandı.

Operaya katılanların bir kısmı, Yıldırım salona girer girmez, CHP İstanbul adayı lehine kullanılan "Her Şey Çok Güzel Olacak" sloganı attı.

BİNALİ YILDIRIM GÜLER YÜZÜNÜ KORUDU

Söz konusu kesimin protestoları karşısında sakinliğini koruyan Binali Yıldırım ise gülümseyerek protestoculara el şaklatarak karşılık verdi. 

Yaşanan çirkin olay hakkında sosyal medyada açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Opera izlemek için gittiği salondan atılan sözlü sloganlara İBB Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım tüm hoşgörüsü ve mütesebbim alkışıyla gerekli cevabı vermiştir. #HoşgörüdürBinaliBaşkan" paylaşımında bulundu.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.