DSP'de İmamoğlu krizi! Hikmet Sami Türk istifa etti 

DSP'de İmamoğlu krizi! Hikmet Sami Türk istifa etti 

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul  seçimlerinde CHP adayı 'Ekrem İmamoğlu'nu destekleyelim' teklifi parti yönetimininden kabul edilmeyince DSP'den istifa etti.

Demokratik Sol Parti'li (DSP) eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 'Ekrem İmamoğlu'nu destekleyelim' teklifi parti yönetimin tarafından kabul edilmeyince istifa etti. Hikmet Sami Türk 24 yıldır DSP üyesiydi.

SAMİ TÜRK'ÜN TEKLİFİ YÖNETİMDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMAMIŞTI 

YSK'nın İstanbul kararı sonrası DSP İstanbul Belediye Başkan adayı Öner Aksakal adylıktan istifa etmiş ve yerinde ise yeni bir aday gösterilmeyeceği bildirilmişti. Yine  önceki gün yapılan DSP Parti Meclisi toplantısında "İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun destekleyelim ve bunu kamuoyuna açıklayalım" diyen Hikmet Sami Türk'ün önerisi kabul edilmemişti.

Teklifi iki oylamada da reddedilen Hikmet Sami Türk, 24 yıldır üyesi olduğu DSP'den istifa ettiğini açıkladı.

Türk, Sözcü'den Deniz Ayhan'a yaptığı açıklamada, "Genel Başkan Önder Aksakal, verdiği bir demeçte, İmamoğlu'nun desteklenmesi yönünde PM toplantısında öneri gelmediğini öne sürdü. Oysa bunu ben önerdim ve 2 kez de oylama yapıldı. Giderek Bülent Ecevit'in kurduğu parti olmanın özelliklerini kaybetmeye başlayan ve 24 yıldan beri üyesi olduğum DSP'den üzülerek istifa ediyorum" dedi.

DSP Genel Başkanı Aksakal, 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde 'hiç kimseyi' desteklemeyeceklerini açıklamıştı.

Önder Aksakal, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi konusunun parti meclisinde iki kez oylandığını ancak bu teklifin reddedildiğini söylemişti.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.