Yıldırım: Saadet Partililerin bana oy vereceğini düşünüyorum

Yıldırım: Saadet Partililerin bana oy vereceğini düşünüyorum

Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım, " Saadet Partisi’ne oy veren kardeşlerimizin, büyük oranda bana oy vereceklerini düşünüyorum” dedi.  

İttifaklarda yer almayan bazı partilerin 23 Haziran’da yapılacak seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarına çekmeleri ve Saadet Partisi’nin (SP) seçilme kararıyla ilgili soruya Yıldırım, “Onların kararıdır, hayırlı olsun. Ama Saadet Partisi’ne oy veren kardeşlerimizin, büyük oranda bana oy vereceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Habertürk Televizyonu’nda Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

YSK'nın gerekçeli kararında 'çalındı, hile, hurda' gibi sözlerin olmadığını da değerlendiren Yıldırım, “Gerekçeli karada oyların çalındı diye bir tarafında söylemini yazacak halleri yok. Biz bunu neden söylüyoruz? Bu oylar çalınmadıysa 29 bin 400 olarak açıklanan oy farkı nasıl 13 bin 700 seviyesine nasıl düştü?” dedi.

‘"OYLAR ÇALINDI HUKUKİ BİR TERİM DEĞİL"

İki aday arasındaki oy farkının binde 1.5 olduğunu belirten Yıldırım, “Sayım yaptığımızda düzeltmeler oluyor. Geçersizler geçerli hale geliyor. Her iki adayın da ya oy kaybetmesi lazım ya da kazanması lazım. Burada böyle olmuyor. Aradaki fark bizim lehimize yarı yarıya azalıyor. Normal mi? Biz durup dururken itiraz etmedik. Bu anormallikleri görünce itiraz ettik. Oylar çalındı siyaseten bir söylem derken kasıt, vatandaşın iyi anlaması için söylediğimiz bir şeydir, hukuki bir terim değil. O anlamda söyledim” ifadelerini kullandı.

"O ZIRVA ONUN BİR ANLAMI YOK"

Ekrem İmamoğlu’nun büyükşehirde kullanılan oy sayısının ilçelerde oy sayısından fazla olduğunu söyleyerek yanıt vermesini ise nasıl yorumladığı sorulan Yıldırım, şunları söyledi:

“Fazla olması çalınmadığı anlamına gelmez. Çalınmasa daha fazla olacaktı. O zırva, onun bir anlamı yok. O niye söyledim? O gün insanlar sürekli beni aradı, bizi 2 tane oy pusulası veriliyor, üçüncü pusulayı istediğimiz zaman bazıları verdi, bazıları bitti diyor. Her oy pusulasından da seçmen sayısından fazla var. Beni kim arar, AK Parti seçmeni arar. Bizim hangi mahallede hani seçmenin ağırlıkta olduğu bellidir, seçmen kümelenmesi var. Bana gelen telefonlarda AK Parti seçmenin ağırlıkta olduğu yerler.”

‘BEN ÜÇ TÜRLÜ MAĞDURUM’

Adli ve idari soruşturmaların yapılacağını belirten Yıldırım, “Ben üç türlü mağdurum. Bir YSK yapması gereken işleri doğru yapmadığı için, beni mağdur etmiştir. İki oylarımız bu yanlış işlemden dolayı yerini bulmadığı için mağduriyetim var. Üçüncü de oy veren 8 buçuk milyon İstanbullu mağdur” diye konuştu.

"SP'YE OY VEREN KARDEŞLERİMİZİN BÜYÜK ORANDAN BANA OY VERECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

İttifaklarda yer almayan bazı partilerin 23 Haziran’da yapılacak seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarına çekmeleri ve Saadet Partisi’nin seçilme kararıyla ilgili soruya Yıldırım, “Onların kararıdır, hayırlı olsun. Ama Saadet Partisi’ne (SP) oy veren kardeşlerimizin, büyük oranda bana oy vereceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın üniversitede hocası olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Ondan çok şey öğrendim. Erbakan hoca hayatı boyunca milli ve yerli vurgusu yaparak siyasi ömrünü tamamlamıştır. Türkiye’nin özgün savunma sanayinin olması gerektiğini söylemiştir. Hayatı boyunca da hep partisinin kapatılmasına karşı mücadele etmiş bir insandır. Vesayete karşı onurlu bir duruş ortaya koymuştur. Büyük bir liderdir, Allah mekanını cennet eylesin. 

"ERBAKAN'IN HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Dolayısı ile onun takip ettiği yolu, onun sağlığında kısmen de olarak gördüğü birçok şeyi onun öğrencileri olarak Recep Tayyip Erdoğan ve biz gerçekleştirdik, onun hayalini gerçeğe dönüştürdük. Savunma sanayi yüzde 64 yerli orana çıktı. Bugün artık darbe girişimlerinin karşısında ceketini alıp giden siyasetçiler yok. Saadet Partisi’nden kardeşlerimiz elbette oy verirken bu durumu değerlendirecekler. Geçmişte kendisine bu kadar eziyet eden siyasi yapıya destek vermeyecekleri tahmin ediyorum, bekliyorum.”

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.