CHP gerekçeli karardan memnun! 'Çaldılar denmedi'

CHP gerekçeli karardan memnun! 'Çaldılar denmedi'

CHP ve İYİ Parti İstanbul seçiminin iptalinin gerekçeli kararından memnun görünüyor. "Çaldılar" kelimesin yer almadığına dikkat çeken CHP Sözcüsü Öztrak, "Şimdi bu 'çalma çırpma' diyenler milletin karşısına çıkıp ne söyleyecektir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) gerekçeli kararında, “Çaldılar” iddiasının yer almadığına dikkat çekti.

CHP'li Öztrak, gerekçeli karada 'çaldılar' kelimesi olmadığı için Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olduğunu savundu. 

'BU KARADA ÇALMA ÇIRPMA GİBİ BİR İFADE YER ALMAMIŞTIR'

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak özetle şunları söyledi:

“Millet iradesi cezalandırılmıştır. Milletimizin izzeti nefsiyle oynanmıştır. Bu karar demokrasinin yüz karasıdır ve bunu faili de maalesef Saray’dır. YSK kararının herhangi bir yerinde çalma çırpma gibi bir ifade yer almamıştır. Tekrar söylüyorum, bu kararda çalma çıpma yoktur. Şimdi bu ‘çalma çırpma’ diyenler milletin karşısına çıkıp ne söyleyecektir. Aslında kararın tamamını okumaya gerek yoktur. Buna imza atan YSK üyeleri bu elleri nasıl temizleyecekler, evlatlarının yüzlerine nasıl bakacaklar. Bu karar bir kez daha Ekrem İmamoğlu’nun 16 milyon İstanbullu’nun belediye başkanı olduğunu göstermektedir.”

İYİ PARTİ'DEN 'ÇALMA, ÇALINTI, HIRSIZLIK'  MUTLULUĞU 

İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili gerekçeli kararı sonrası yine İYİ Parti'de metin içinde 'çalma,çalıntı, hırsızlık' olmadığı mutluluğu yaşandı. YSK'nin gerekçeli kararın hakkında açıklama yapan  İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, "YSK gerekçeli kararını açıkladı. Çalma, çalıntı, hırsızlık yok" diye sosyal medyadan açıklama yaptı. 

CHP VE İYİ PARTİ'DEN ÇALMA ÇIRPMA TİYATROSU 

YSK'nın İstanbul seçimlerinin gerekçeli kararını açıkladıktan sonra metin içinde 'çalma, çırpma, hırsızlık' kelimelerinin olmamasına sarılan CHP ve İYİ Parti'nin tiyatro oynadığı ortaya çıktı. 

İstanbul seçimlerinde HDP'den sonra CHP'ye en büyük desteği veren ve resmi ittifak ortağı olan İYİ Parti'nin  YSK Temsilcisi Aylin Özgül Kırmızıoğlu'nun iki gün önce gerekçeli kararda, "Gerekçede çalma, hile, hurda gibi kelimeler geçemez" açıklaması yaptığı ortaya çıktı. 
 
Kırmızıoğlu, "200 sayfalık olduğu iddia edilen gerekçede çalma, hile, hurda gibi kelimeler geçemez. Biz bütün görüşmelerde bulunduk. Bunlarla ilgili delil sunulmadı ve böyle bir araştırma sonucunda ortaya böyle bir şey çıkmadı" dedi. 

PEKİ GERÇEK OLAN NE?

YSK, itirazlarla ilgili konularda usulsüzlük var mı yok mu diye karar veren kuruluştur. “Bu çalınmıştır, bunlar hırsızdır” gibi bir sonucu varacak kurum ise ceza mahkemelerinin yürüteceği davalarla ve savcıların yürüteceği soruşturmalarla ortaya çıkacak bir durumdur. 

Siyaset Bilimci Akademisyen Dr. Oğuzhan Bilgin konu hakkında şu bilgileri verdi: “YSK neden ‘çalındı, hırsızlık var’ demedi” şeklinde kafa karışıklığı var. YSK, bir ceza mahkemesi değil. YSK, itirazlarla ilgili konularda usulsüzlük var mı yok mu konusunda karar veren organdır. Ama re’sen “bu çalınmıştır, bunlar hırsızdır” gibi bir sonucu varacak kurum değildir. Bu ancak, ceza mahkemelerinin yürüteceği davalarla ve savcıların yürüteceği soruşturmalarla ortaya çıkacak şeylerdir.

Zaten süreç o yönde işliyor. YSK seçimle ilgili duruma el koymuş durumda. Ama işin cezai tarafı, suç duyurusuyla ortaya konulacak. Bundan sonraki süreçte suç duyurusu neticesinde, örgütsel bir faaliyet var mı yok mu, kasıt var mı yok mu, bunlarla ilgili soruşturmalar yapılacak. Yani hukuki süreç normal seyrinde işliyor."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.