Yıldırım şimdi ne yapacak?

Yıldırım şimdi ne yapacak?

Dün gerçekleşen İstanbul seçimini kaybeden Binali Yıldırım'ın bundan sonraki süreçte ne yapacağı merak ediliyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54.03'ünü alarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandı.

Rakibini tebrik eden Binali Yıldırım, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Seçim demek demokrasi demektir. Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen şubat ayında, Binali Yıldırım Cumhur İttifakı'nın adayı olmak için TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmişti. TBMM Başkanlığı seçiminde de AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop seçilmişti.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’u az farkla kaybeden Binali Yıldırım'a bundan sonraki süreçte ne yapacağı sorulmuştu.

Bundan sonraki görevi hakkında konuşan Yıldırım, "Ben ülkeme bugüne kadar çeşitli sorumluluklar alarak hizmet ettim. Konumun ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğim. Tek hedefim bütün hizmetleri yaparken, insanımızın yaşam kalitesini artırmak ve mutlu olduğunu görmek olmuştur. Şu da bilinmeli ben halihazırda İzmir milletvekiliyim, sorumluluğum devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

KULİSLER NE DİYOR?

Binali Yıldırım'la ilgili Ankara'da konuşulan çeşitli senaryolar da var. Bunlardan en çok dillendirilen ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirileceği yönünde. Tecrübesi ve çözüm odaklı bakış açısı nedeniyle bu göreve uygun kişi olarak gösterilen Yıldırım'ın, Türkiye'nin önündeki ciddi sorunlara karşı Cumhurbaşkanı'na katkı sunacağı belirtiliyor.

Bir diğer söylentiye göre ise Yıldırım kabineye girerek Hazine Bakanlığı'nı üstlenecek ve ekonomik krizi atlatmak için Cumhurbaşkanı'nın en yakınında görev yapacak. Tabi bunlar şimdilik sadece iddia.

Yıldırım'ın siyaseti bırakması ise düşük görülen bir ihtimal.

ERDOĞAN'IN 25 YILLIK ÇALIŞMA ARKADAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti'nin kuruluş aşamasında görev alan Yıldırım, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı oldu. Erdoğan'ın kurduğu AK Parti hükümetlerinde vazgeçmediği isimlerin başında gelen Yıldırım, vekillik yaptığı 3 dönem boyunca Ulaştırma Bakanlığı koltuğunu korudu.

Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım, daha sonra bir süre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel danışmanı olarak görev yaptı.

Yıldırım, AK Parti'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran 2015 genel seçiminde aday olamadı. Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girdi ve 64. Hükümet'te yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

SON BAŞBAKAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 22 Mayıs 2016'da 65'inci Cumhuriyet Hükümeti'ni kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, 65. Hükümet'i kurarak ilk kez Bakanlar Kurulu'nda Başbakanlık görevini üstlendi.

Binali Yıldırım, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti İzmir Milletvekili seçildi. Seçimlerin ardından hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Başbakanlığın yürürlükten kaldırılmasıyla Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı olarak tarihe geçti.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.