MHP'den canlı yayında Nagehan'a Öcalan fırçası

MHP'den canlı yayında Nagehan'a Öcalan fırçası

MHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Nagehan Alçı’ya tepki gösterdi.

MHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya tepki gösterdi.

Habertürk canlı yayını sırasında sunucu Didem Arslan Yılmaz, "Bu arada MHP Genel Başkan yardımcısı Nagehan Hanım size tepki gösteriyor" dedi.

Didem Arslan Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın tepkisini canlı yayında okudu. MHP Genel Başkan Yardımcısı tepkisinde, "Sayın genel başkanımızla ilgili bilgiye dayanamayan afaki değerlendirmelerde bulunması hadsizliğini çok sık tekrarlamaktadır alçının cumhur ittifakı ve MHP’ye neden tepki gösterdiğini anlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte o anlar:

Nagehan Alçı, kendisine gelen bu tepki sonrasında, MHP lideri Bahçeli’nin, PKK lideri Öcalan’ın mektubundan haberdar olduğunu söyledi.

Alçı şöyle konuştu:

"Ben hiçbir zaman Cumhur İttifakı’na ve MHP’ye herhangi bir tepki göstermedim. Öcalan’ın mektubu çok fazla konuşuluyor. Öcalan’ın mektubu elbette ki devletin bilgi ve izni dahilinde kamuoyuyla paylaşıldı. Bu bir devlet projesi. Devlet bey de Cumhur İttifakı’nın genel başkanından biri olarak, evletin içinde de nüfuzlu biri olarak, elbette ki bundan bilgi sahibidir diyorum. Öcalan bir mektup yazıyor. HDP’nin tarafsız olması gerektiğine dair. Devletin gönderdiği -elini kolunu sallayan kimse gidemez- bir akademisyen PKK üzerine uzun yıllardır çalışmalar yapan biri -ben de kamuoyuyla birlikte bu ismi duydum- ve kendisine ulaşıp bilgi aldım. Onun söylediği, yaklaşık bir ay kadar önce on yıldır uğraştığı Öcalan ve PKK ile ilgili kitapların Ocalan’a ulaştırıldığı bilgisini aldığını, Erdoğan’a ulaşmaya çalıştığını, sayısız mektup yazdığını ama bunların cevapsız kaldığını; bundan yaklaşık on gün iki hafta kadar önce Bülent Arınç’a ulaşmaya çalıştığını ve Arınç’a PKK konusunda uzmanlıklarını anlatıp kitaplarını gönderince Arınç’ın kendisini cumhurbaşkanına götürdüğünü ve hakan fidanın da olduğu bir görüşme yaptıklarını ve o görüşmede de bütün çalışmalarını Öcalan’la ilgili tahlillerini anlattığını söyledi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.