Yılmaz Özdil: 'Ramazanda içki satış rekoru kırdılar!'

Yılmaz Özdil: 'Ramazanda içki satış rekoru kırdılar!'

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil türkülerimizden örnekler vererek Türk toplumuna içki yasağının uymadığını ve tam aksine içki satışının rekor kırdığını yazdı.

Yılmaz Özdil, "Şiirler şarkılar türküler, ait oldukları milletin aynasıdır. O milletin tarihini, geleneğini göreneğini, değerlerini yansıtır. O milletin kültür varlığıdır. Milletin yüreğinden... Şiirler şarkılar türküler, ait oldukları milletin aynasıdır. O milletin tarihini, geleneğini göreneğini, değerlerini yansıtır. O milletin kültür varlığıdır. Milletin yüreğinden dökülen sözcüklerdir, milletin ruhudur. Nesilden nesile aktarılır, zamana meydan okur. Çünkü… Rakı imbiğinden damla damla süzülür gibi, o kadim milletin asırlardır süregelen yaşam tecrübesinden damıtılmıştır. Alkollü içki yasağı, işte bu kadar uyumsuzdur Türkiye'ye." diye yazarak içinde içkiyle ilgili dizeler geçen türkülerimizden örnekler sıraladı. 

Özdil, türkülerimizi, "Çünkü, burası molla cumhuriyeti değildir, bedevi çadırı da değildir, taliban mağarası hiç değildir… İstediğin kadar dayat, milletin imbiğinden süzülmüş yaşam biçimini asla değiştiremezsin. Elinden geleni ardına koyma… Türkülerimizle şarkılarımızla, gidişinizin şerefine kadeh kaldıracağız ilk seçim sandığında!" diye değerlendirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.