Yine ADAM kazandı FOX TV Haber kaldırılıyor

Yine ADAM kazandı FOX TV Haber kaldırılıyor

FOX TV’de bomba gelişmeler yaşanıyor. Yeni yılda haber programları kaldırılıyor mu? İşte haberin ayrıntıları;

FOX TV yönetiminin, 2019’da haber programlarını kaldırmayı hedeflediği, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 benzeri bir eğlence kanalına dönüştürme projesinin olduğu iddia edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) FOX TV’ye kestiği 1 milyon TL’lik cezanın ardından, kanal yönetimi flaş bir karara imza attı.

İktidara yakınlığıyla bilinen kanallar dışında yayıncılık yapmaya çalışan az sayıdaki televizyon kanalı muhalif çizgide haber politikalarını sürdürmenin zorluğunu yaşamakta.

Pelin Çift tesettüre girdi

Son olarak FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal canlı yayın esnasında Fransa’da Sarı Yeleklilerin eylemlerine vurgu yaparak, Türkiye’de toplumsal muhalefetin alındığını ve hak aramak için barışçıl protestoların mümkün olamayacağını ifade etmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki göstermişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Fatih Portakal hakkında “Suç işlemeye alenen tahrik” suçundan soruşturma başlatılmış ve ardından RTÜK FOX Ana Haber bültenine 3 kez durdurma ve Kasım ayı reklam gelirinin yüzde 3’üne tekabül eden 1 milyon TL para cezası uygulamıştı.

The New York Times yazdı: VE ÜLKER KAÇTI

FOX TV’nin sahibi Rupert Murdoch geçtiğimiz yıllarda “haberden uzaklaşmaya, eğlenceye, yarışmalara, sinema ve dizilere yönelmeyi hedefliyorum” açıklamalarında bulunmuştu.

FOX TV’ye verilen son cezaların ardından kanal yönetiminin Portakal’ın sunduğu ana haber ile İsmail Küçükkaya’nın sunduğu sabah programını yayından kaldırmayı ve TV8 gibi yalnızca eğlence kanalı olmayı planlıyor.

siyasetcafe.com

krip.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum