Yine bir tarikat rezilliği: 60 çocuğa cinsel istismar

Yine bir tarikat rezilliği: 60 çocuğa cinsel istismar

Katolik mezhebinin en büyük tarikatlarından biri olarak bilinen “İsa'nın Lejyonerleri” nin kurucusu Rahip Marcial Maciel’in en az 60 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Katolik mezhebinin en büyük tarikatlarından biri olarak bilinen “İsa'nın Lejyonerleri” nin kurucusu Rahip Marcial Maciel’in en az 60 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Daha önce de çok sayıda olan “Çocuk istismarı” suçlamalarından sonra İsa'nın Lejyonerleri bir soruşturma yapmış ve yürütülen soruşturma sonrasında açıklanan raporda tacizin sistematik bir hale geldiği ve toplamda 33 rahibin tacizle suçlandığı görüldüğü belirtildi. 33 rahipten 18’i ise halen görevde..

Tarikatın tarihine bakılacak olursa ise bu rakamlar daha da fazlalaşıyor. Tarikatın kurulduğu 1941 yılından günümüze kadar en en az 175 çocuğun 33 rahip tarafından tacize uğradığı rapor edildi. Rapora göre sayı çok daha da fazla çıkabilir ve istismara uğrayan erkek çocukların büyük bir kısmı 11 ile 16 yaşları arasındaydı.

Tarikatın kurucusu olan ve Katolik kilisesinin ‘en çok adı çıkan pedofili’ olarak anılan Marcial Maciel’in de en az 60 çocuğu taciz ettiği belirtildi.

Tacize adı karışan 18 rahip halen görevine devam ediyor

Soruşturma sonucu ortaya çıkan raporda adı geçen 33 tacizci din görevlisinin altısının yargılanmadan öldüğü, sekizinin rahipliği bıraktığı ve birinin de tarikattan uzaklaştırıldığı belirtilmiş.

Ancak rapor kalan 18 rahibin hâlâ tarikat üyesi olduğu dikkatleri çekti. Bunlardan dördünün, çocuklardan uzak durmaları yönünde ‘idari kısıtlama’ aldığı, diğerlerinin de halka açık görevler icra etmediği belirtildi.

Zincirleme taciz: tacizci 33 rahipten 14’ü daha evvel kendisi de istismara uğramış

Öte yandan rapor, bir dizi ‘taciz zincirini’ de ortaya koydu. Suçlanan 33 rahipten 14’ünün daha önce bizzat taciz ve istismar mağduru olduğu, ancak daha sonra birer tacizciye dönüştüğü açıklandı.

Taciz ve tecavüz iddilarının merkezinde ismi geçen tarikat: “İsa’nın Lejyonerleri”

1941’de Meksikalı din adamı Maciel tarafından kurulan tarikatın başta Latin Amerika olmak üzere 20 ülkede 70 binden fazla üyesi bulunmakta. Tarikatın ayrıca Vatikan’da bir ilahiyat fakültesi de bulunmakta.

Tarikat sürekli olarak tecavüz ve taciz olayları ile gündemde…Çocukların dışında bazı rahiplerin kadın müritlere de tecavüz ettiği de belirtilmişti.

Pek çok erkek mağdur, 1940 ile 1960'lı yıllar arasında Maciel tarafından taciz edildiklerini açıkça ilan etmiş ancak rahip, 'bu tarz iğrenç ilişkilerde bulunmadığını' iddia ederek herşeyi inkar etmişti.

Maciel’in en az iki kadından pek çok çocuğunun olduğunun da ortaya çıkması üzerine Vatikan soruşturma başlatmıştı.

2006 yılında iddialar üzerine Maciel’in emekliliğe ayrılması istenmiş, rahip bundan iki yıl sonra 87 yaşında kendisini suçlayan kimseyle mahkemede yüzleşmeden ölmüştü.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.