Youtube kapanıyor mu? RTÜK’ten flaş açıklama

Youtube kapanıyor mu? RTÜK’ten flaş açıklama

Youtube kapanacak mı? RTÜK çok konuşulacak bir açıklama yaptı. İşte detaylar;

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan çok önemli ‘Youtube’ açıklaması yapıldı. Türkiye'de milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve zaman geçirdiği Youtube'un geleceğine ilişkin RTÜK üyesi açıklama yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi Doç. Dr. Hamit Ersoy, Meclis'te görüşülen yasa tasarısının kendilerine YouTube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerini değil, BluTV, Puhu TV ve Netflix platformları denetleme yetkisi vereceğini bildirdi.

"YOUTUBE, TWİTTER VE FACEBOOK'U DENETLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Doç. Dr. Hamit Ersoy, internetten yapılan söz konusu yayıncılık faaliyetlerinin hangi platformları kapsayacağına yönelik şunları söyledi:

"Netflix, BluTV, Puhu TV gibi aslında tamamen yayıncı olan ama sadece internet mecrasından yayın yaptıkları için yayıncı değilmiş, herhangi bir internet kullanıcısıymış gibi algılanan yayıncıları denetleyeceğiz. Yani internet ortamında yayıncılık faaliyeti yapanları denetleyeceğiz. Onların dışında YouTube, Twitter, Facebook ve benzeri, görsel içeriği paylaşan ve fakat yayıncı hüviyeti taşımayanlar için RTÜK'ün herhangi bir denetimi söz konusu değildir. İnternet ortamında 'geleneksel mecralarda yapılan içeriği' paylaşan, şimdilik 'yayıncı' denmeyen ama aslında internet ortamında yayıncılık yapan kuruluşları denetleyeceğiz sadece. Dolayısıyla şu ana kadar gösterilen tepkilerin yersiz olduğunu, endişeye mahal olmadığını, uçsuz bucaksız internet dünyası içinde çok sınırlı bir yetkinin RTÜK'e verildiğinin ve Avrupa Birliği standartlarına göre yayıncı kimliği taşımayan hiçbir kullanıcının içeriğinin denetlenmeyeceğinin bilinmesi gerekiyor."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.