YSK açıkladı! İşte İstanbul’da son durum

YSK açıkladı! İşte İstanbul’da son durum

İstanbul seçim sonuçları YSK verilerine göre açıklandı. İşte Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki son fark dikkat çekiyor.

İstanbul seçim sonuçları dört gözle bekleniyor. Dün akşam saatleri Maltepe’de son 400 sandıktaki sayım iptal edildi. CHP bugün itiraz etti. YSK bugün toplanarak acil talepleri değerlendirip karara bağlayacak. YSK verilerine göre İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki son fark ise 13.907 kadar indi.

İstanbul’da seçim süreci devam ediyor. Maltepe’de AK Parti ve MHP’nin itirazı sonu 400 sandığın tekrar sayılmasına karar verildi.

YSK bugün saat 10:00’da bir toplantı yapacak. YSK gelen talebi değerlendirerek ne karar vereceği merak ediliyor. YSK’nın son verilerine göre İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na 4.170.091 oy çıkarken, Binali Yıldırım’a ise 4.156.184 oy çıktı. Aradaki son fark ise 13.907 oldu.

İSTANBUL SEÇİMİNDE SON DURUM

Ekrem İmamoğlu: 4.170.091
Binali Yıldırım: 4.156.184
Aradaki son fark: 13.907

CHP MALTEPE İPTAL KARARINA İTİRAZ ETTİ

CHP, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesi kararına itiraz etti.

SANDIK KURULU SAYISI 12’DEN 2’YE DÜŞÜRÜLDÜ

Alınan son karar sonrası ilave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımları iptal edildi. İptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar ise yeniden sayılacak. Maltepe'de sandık kurulu sayısı 12'den 2'ye düştü. Bu kararlara CHP'den tepki geldi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Maltepe ilçe seçim kurulları YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz" ifadeleri kullandı.

CHP bunun üzerine bu sabah karar itiraz etti. CHP, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesi kararına itiraz etti.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

CHP’nin itiraz dilekçesi, Maltepe İlçe Seçimi Kurulu aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığına gönderildi. Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtildi.

Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP’nin yaptığı itirazın, YSK tarafından "Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması" nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK’nin ayrıca, "Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması"nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedildi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.