Maltepe’de Kurul Başkanı Müdür ve üyeler davalık oldu

Maltepe’de Kurul Başkanı Müdür ve üyeler davalık oldu

Sayımı halen bitirilemeyen Maltepe’de şaibeler ve sandık usulsüzlükleri yargıya taşındı. AK Parti, İlçe Seçim Kurulu müdür, başkan ve üyelerini, “görevi kötüyü kullandıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sayımı halen bitirilemeyen Maltepe’de şaibeler ve sandık usulsüzlükleri yargıya taşındı.

AK Parti, Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan ile sandık kurulu başkanları ve üyeleri hakkında, “görevi kötüyü kullandıkları” gerekçesiyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığa verilen dilekçede şikayet konusunun ve görevlilerin seçim sonucunu doğrudan etkilediğine dikkat çekildi.

AK Parti, halen yeniden oy sayımlarının bitirilemediği Maltepe İlçe Başkanlığı seçim sürecindeki şaibeler dolayısıyla Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan, sandık kurul başkanı ve üyeleri ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunarak kamu davası açtı.

31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe'de usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı, İlçe seçim kurulu başkan ve üyeleri hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Açılan kamu davasında, Maltepe'deki usulsüzlükler ve il dışından getirilen sandık görevlilerine dikkat çekildi. 

SANDIK KURULU BAŞKANI MÜDÜRÜ VE ÜYELERİ YER ALIYOR

Suç duyurusunda, Maltepe İlçe Seçim Kurulu Müdürü Emel Kaplan, sandık kurul başkanı ve üyelerinin birçok suça alet olduğu ifade edildi. Dilekçede, seçim kurulu müdürü Kaplan'ın kendisine verilen görevi 298 Sayılı Kanunun 139. Maddesi ve Türk Ceza Kanununun 257. Maddesi kapsamında kasten kötüye kullandığı belirtildi. Görevi kötüye kullanılan konularının sonucunda ortaya çıkan sonuçların seçimlerin sonucuna doğrudan tesir ettiği vurgulandı.

maltepesuc1.jpg

MALTEPE’DE 962 KİŞİ İL DIŞINDAN

AK Parti'nin dava dilekçesine göre, 31 Mart günü Maltepe'de, İstanbul dışında ikamet eden 962 kişi görev yaptığı ortaya çıktı. Maltepe seçim kurulunda görevlendirilmek üzere Hakkari, Samsun, Ankara ve Bursa’dan görevli getirildi. Kanuna aykırı olarak sandık başkanı ve sandık kurulu üyesi olarak görev yapan bu kişilerin isimleri ve durumları hakkında delilleriyle birlikte ortaya konuldu. Hakkari'de görevli asker A.O, Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü H.İ, Ankara Altındağ ilçesinde yönetmen olan S.A, Bolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan A.Ö. ve Bursa'da özel bir şirketin müşteri temsilcisi B.Ö. 962 kişiden yalnızca birkaçı. Suç duyurusu dilekçesinde ismi verilenlerin, yasaya aykırı olarak İstanbul'un Maltepe ilçesinde ikamet etmedikleri halde görevlendirilerek sandık kurulları oluşturdukları belirtildi.

maltepesuc2.jpg

KAYMAKAMLIK LİSTESİ SONRASI 962 KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Maltepe 1. Seçim Kurulu'nun seçim günü sandık başında görev yapacak kamu görevlilerinin isim listesini istediği de öğrenildi. Maltepe Kaymakamlığı 1093 sandık için ilçe hudutları içerisinde görev yapan 3 bin 101 kamu görevlisinin listesini çıkarttı. Ancak ilçe seçim kurulu kaymakamlık tarafından gönderilen liste dışından yasaya aykırı olarak 962 kişiyi başka il ve ilçelerden getirerek seçim günü görevlendirdi. İddiaya göre Maltepe Belediyesi Özel Kalem Müdürü Melih Morsümbül, 962 sandıkta yasaya aykırı olarak görev yapan kişileri arayıp onları savcılık tarafından ifadeye çağrıldıklarında nasıl ifade vereceklerine dair uyarılarda bulundu. Morsümbül, aradığı kişilere "Bizi belediye yönlendirdi demeyin. Biz kendimiz şahsen başvurarak sandıklarda görev aldık deyin" şeklinde talimat verdi.

SEÇİM KURULLARI AİLE MERKEZİNE DÖNDÜ

AK Parti dilekçesinde, Maltepe'deki sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerin birçoğunun birbiriyle yakın akrabalık bağının olduğuna yer verildi. Mesela 1173 No'lu sandıkta görev yapan K.D'nin, 1174 No'lu sandıkta görev yapan C.D'nin babası olduğu bilgisi aktarılırken, 1175 No'lu sandıkta görev yapan G.D'nin ise K.D'nin eşi ve C.D'nin de annesi olduğu kaydedildi. Buna göre Maltepe ilçesindeki sandıklarda görev yapan 116 sandık başkanı ya da görevlisinin karı-koca, evlat, kayınpeder, amca, yeğen, dayı ya da teyze gibi yakınlık derecesinde akraba oldukları tespit edildi. Ayrıca daha önce Maltepe'de FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri ile bağlantılı daha yüzlerce ismin sandık görevlisi yapıldığı, bunlardan bazılarının örgüt sabıkası olduğu ortaya çıkmıştı.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.