YSK kararı sonrası Bahçeli, Yıldırım ve Soylu'dan flaş açıklamalar

YSK kararı sonrası Bahçeli, Yıldırım ve Soylu'dan flaş açıklamalar

Yüksek Seçim Kurulu’nun, KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanabileceğine yönelik verdiği kararın ardından Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu’dan açıklama geldi.

AK Parti’nin, İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine ilişkin talebi değerlendiren YSK, KHK ile görevden ihraç edilenlerin oy kullanabileceğine yönelik bir ara karar verdi. Bu karar sonrası Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu’dan açıklama geldi.

"KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ"


Binali Yıldırım, YSK’nın kararına yorum yapmasının yanlış olacağını, sürecin henüz tamamlanmadığını belirtti. 

 

"HAKİMLERE SAYGILI OLALIM"

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, “YSK çalışıyor, bizim olumlu, olumsuz diye bir sorgulama yapmamız o çalışmaya gölge düşürmesin. Hakimlere saygılı olalım diye ifade ediyorum. Sonra değerlendirme yaparız” dedi.

 

SÜLEYMAN SOYLU: "HEP BERABER GÖRECEĞİZ"

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yüksek Seçim Kurulu’nun bir kararla birlikte bu itiraza konu olan meselelerin araştırılması ve bunlarla alakalı yapılacak birtakım değerlendirmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Araştırmaların sonucu ne çıkacak hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BU GÜN NE OLDU?

Bugün toplanan YSK Ak Parti'nin bazı itirazlarını kabul etti.

AK Parti'den İstanbul seçimlerinin iptali başvurusu için flaş bir açıklama geldi. AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptali için başvurdukları 8 ana başlıklı iddiaları YSK kabul etti.

Twitter hesabından bir açıklama yapan AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, olağan üstü İstanbul başvurusunda YSK'nın itirazlarını 8 başlıkta kabul ettiğini ve bunların araştırılmasına karar verdiğini söyledi. 

Özel, kişisel twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi, "İstanbul seçimleri ile ilgili olarak YSK' ya ileri sürdüğümüz 8 ana başlıktaki iddialarımız kabul edilerek araştırılmasına karar verildi."

 

 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.