YSK'dan AK Parti'ye şok ret!

YSK'dan AK Parti'ye şok ret!

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin "KHK'lıların oy kullanmaması" gerektiği yönündeki ek müracaatını reddetti.  

İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarda karar aşaması yaklaştı. 31 Mart yerel seçimlerinden 36 gün sonra Yüksek Seçim Kurulu itirazlarla ilgili talep ettiği bilgilerin gelmesiyle İstanbul itirazını görüşmek üzere saat 14.30’da toplandı. YSK, AK Parti'nin "KHK'lıların oy kullanmaması" gerektiği yönündeki ek müracaatını ise reddetti. 

İstanbul itiraz toplantısında önce ilçe seçim kurullarından gelen araştırma sonuçları okunacak. İstenen iddia edilen bilgilerin sonuçları üzerine siyasi parti temsilcileri söz alacak görüşlerini ifade edecek, ardından da YSK üyeleri beyanda bulunacak.

AK PARTİ’DEN İKİNCİ KEZ KHK DİLEKÇESİ

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, toplantı esnasında “KHK’lıların oy kullanma hakkı bulunduğuna” dair karara karşı bir ek dilekçe sundu.

YSK KHK İLE İLGİLİ İKİNCİ KEZ DİLEKÇEYİ REDDETİ

YSK, AK Parti'nin "KHK'lıların oy kullanmaması" gerektiği yönündeki ek müracaatını reddettiği bildirdi. 

BEYANLARDAN SONRA OYLAMA YAPILACAK 

Parti ve YSK üyelerinin beyanlarının tamamlanmasının ardından ise İstanbul itirazlarına dair nihai karar için oylamaya geçilecek.

YSK NE KARAR VEREBİLİR?

YSK’nın AK Parti ve MHP’nin itirazı kabul etmesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelecek. Ret kararı verilmesi halinde ise Ekrem İmamoğlu’nun İBB Belediye Başkanlığı’na ilişkin tüm itiraz süreci sona ermiş olacak.

BÜYÜKÇEKMECE VE MALTEPE GÖRÜŞMESİ BEKLİYOR

Öte yandan AK Parti ve MHP'nin Büyükçekmece ve Maltepe seçimlerinin iptali ve yenilenmesi başvurusu da YSK'da bekliyor. YSK, İstanbul Büyükşehir görüşme kararından sonra bu iki ilçe itirazını da inceleyerek karar verecek. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.