YSK, İstanbul seçim görüşmesine başladı  

YSK, İstanbul seçim görüşmesine başladı  

31 Mart İstanbul seçim sonuçları için yapılan olağanüstü itirazlarda gözler, bir kez daha Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrildi. Kurul, itirazları görüşmeye başladı.   

İstanbul seçim sonuçları için yapılan olağanüstü itirazlarda gözler, bir kez daha YSK'ya çevrildi. YSK, bugünden itibaren İstanbul seçimine yapılan itirazları görüşmelerine başladı. Görüşmede ilçe kurullarından gelen raporları inceleyecek olan YSK, sürecin sonunda nihai kararını açıklayacak.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına, MHP ise İstanbul'un tümü ve Maltepe seçim sonuçlarına yönelik olağanüstü itirazda bulunarak seçimlerin iptali ve yenilenmesini istemişti. 

YSK, söz konusu başvuruların ardından ara kararlar vererek kabul edilen başvurular için İstanbul'daki ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumunun ve sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük olduğu iddiasının araştırılması istedi.

İddiaları araştıran İstanbul'daki 39 İlçe Seçim Kurulu, bilgi ve belgelerden oluşan raporlarını YSK'ya gönderdi. YSK üyeleri, bugünden itibaren İlçe Seçim Kurulu'nun raporları incelemeye başladı. Bu sürecin ardından da İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili son karar verilecek.

'SANDIKTA FETÖ İZİ' İDDİASI

Bu arada İstanbul seçimleriyle ilgili dün FETÖ ile ilgili kişilerin sandık başkan veya üye olduklarının tespit edildiği haberi geldi. İstanbul'da seçimlerde usulsüzlük iddiasıyla İstanbul Cumnhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkındaki soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ'yle irtibatlı olduğu öne sürüldü. FETÖ ile ilişkili 43 şüpheliden 2'sinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41'inin ise Bank Asya'ya FETÖ elebaşının çağrı ettiği dönemde para yatırdığı bildirildi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.