YSK'dan mazbata konusunda KHK’lılar için yeni karar!

YSK'dan mazbata konusunda KHK’lılar için yeni karar!

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden uzaklaştırılan çoğu FETÖ ve PKK ilişkili kişilerin meclis üyesi ve il genel meclis üyesi de olamayacağına karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan uzaklaştırılan çoğu FETÖ ve PKK ile ilişkili kişilerin il genel meclis üyeleri ve meclis üyesi seçilen adaylara mazbata verilmeyeceğini kararlaştırdı. YSK aldığı kararla, seçilen adaylar yerine aynı partinin listesinde bir sonra gelen isimlere mazbatanın tanzim edileceğine karar verdi.

KHK’LI MECLİS ÜYELERİNE YENİ KARAR

YSK daha önce KHK ile kamu görevinden uzaklaştırılan ve belediye başkanlığını kazanan adaylara mazbata verilmeyeceği kararı almıştı. Sonra aynı kapsamda belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine seçilen kişilere mazbata verilip verilmeyeceğini, verilmeyecek ise bu kapsamdaki kişilerin yerine hangi partinin hangi adayın seçilmiş sayılacağı ve mazbataların kime verileceği hususunu da karara bağladı.

AYNI PARTİNİN SIRADAKİ ADAYINA VERİLEVEK

YSK, KHK'lı Meclis üyesi ve il genel meclisi üyeliğine seçilenlere mazbata verilmeyeceği, ilgili kanun gereğince aynı parti listesinde bulunan ve mazbata verilmeyecek kişilerden sonra gelen üyesine mazbata verileceğine karar verdi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.