YSK'nın İstanbul kararına AK Parti'den sert tepki!

YSK'nın İstanbul kararına AK Parti'den sert tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oyların yeniden sayılmasını reddeden, YSK'nın İstanbul kararını değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Bir takım hileli yollar ile sahtekarlıklarla seçmen kaydırması yapılmış dedik ve bunu belgeler ile ortaya koyduk. Bu sayı az değil. Bu sayı belki 10 binlerle ifade edilir. Bunu dikkate almamak doğru değil. Bunun altında bir şeyler arıyoruz” dedi.

BURADA ORHANİZE BİR SUÇ VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamaları şöyle; “Her şey bu kadar netken talebin YSK tarafından kabul edilmemesini anlamış değiliz. Hukuki yolları sonuna kadar deneyeceğiz. Seçimin sonucuna tesir edecek çok net veri var ortada. Elbette seçmen listeleri kesinleşmiştir ama burada organize bir suç var. Bir takım hileli yollar ile sahtekarlıklarla seçmen kaydırması yapılmış dedik ve bunu belgeler ile ortaya koyduk. Bu sayı az değil. Bu sayı belki 10 binlerle ifade edilir. Bunu dikkate almamak doğru değil. Bunun altında bir şeyler arıyoruz.”

ÖRNEKLEMEDE YAPILACAK SAYIMLAR HİÇBİR ŞEY İFADE ETMEZ

Yavuz açıklamasına şöyle devam etti; “5 bin kişinin bu şekilde görevlendirilmiş olduğunu gördük. Diyoruz ki sandık başında bir şeyler oldu, yapılmaması gereken bir liste yapıldı, göreve verilmemesi gereken kişilere görev verildi. YSK nezdinde olağanüstü itiraz yoluna gitmiş olacağız. 51 sandığın sayılacak olması da ilginç. Şu sandıklar bunlara örnek olarak gösterilebilir demiştik. Bunlar sadece örneklendirmeydi. YSK bu örneklendirmeye bakmış ve bunlarda sayım yapalım demiş. Biz bütün sandıklarda bu örneklemeyi verseydik tüm sandıklarda mı sayım yapılacaktı. Onlar sadece örneklemeydi. Örneklemede yapılacak sayımlar hiçbir şey ifade etmez.”

"UMARIM Kİ YSK, CHP'NİN ÇIKIŞLARINDAN ETKİLENMEMİŞ OLSUN"

Yavuz dün CHP ve İYİ Parti’nin YSK üyelerine karşı tehditvari açıklamalarına da değinerek açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “CHP'nin yetkilileri bir takım çıkışlarda bulundu umuyorum ki YSK bu çıkışlardan etkilenmiş olmasın. Bu çıkışlardan etkilenmemiş olduğunu düşünmek istiyorum. Daha hiçbir şey bitmedi. Büyükçekmece ile ilgili yeniden bir seçim olsun diye talebimizi ilettik. Bu talebin arkasından da yine olağanüstü itiraz süreci söz konusudur. Bütün İstanbul için de bu hakkımızı kullanacağız.”

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.