AK Parti "organize işler oluyor" demişti! İşte o skandal liste

AK Parti "organize işler oluyor" demişti! İşte o skandal liste

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un açıkladığı sandık kurulu başkan ve üye seçiminde mülki idarenin verdiği isimlerin dışında kanuna aykırı olarak görev verilen kişilerin listesi ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul’daki Belediye Başkanlığı seçiminde bir skandal daha ortaya çıktı. CHP’li Maltepe Belediyesi’nin sandık başkanı olarak belediye personelini görevlendirdiği ortaya çıktı. 

AK Parti bu skandalı belgeleyerek İlçe Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Diğer CHP’li belediyelerde de benzer skandalların yaşandığı iddia ediliyor.

İşte Maltepe’deki sandık başkanı olarak görevlendirilen CHP’li Maltepe Belediyesi’nin personelinden bazıları…

maltepe-belediyesi.jpg

ALİ İHSAN YAVUZ NE SÖYLEMİŞTİ?

“Maltepe İlçesi’nde kanun gereği 3 bin 124 kişi mülki idare bölümünden veriliyor. Seçim Kurulu bunun bir kısmını buradan alıyor ama dışarıdan 600 kadar kişi alıyor. Büyükçekmece İlçesi’nde de benzer şekilde 284 kişi dışarıdan alınmış. Kamu görevlisi olmak zorunda olan şahısların içinde kamu görevlisi olmayan, kent dışından olmaması gerekirken, bu şehirden olmayan kişiler var, belediye işçileri var. Bu kadar şey nasıl üst üste gelir? Bütün ilçelerde var…”

“SANDIK BAŞINDA KAYDIRMALAR VAR”

“Biz sandık başlarında kaydırmalar var diyoruz. Bunlar hiç normal kaydırmalar değil. Bu kadar ince işçiliği başarmak kolay mı? Orada bir şeyler oldu diyoruz. Bu kadar usulsüzlük yapılmışsa, bu kadar yasal çerçevenin dışına çıkılmışsa bunun adı nedir? Böyle çok daha fazlası var.”

“ORGANİZE BİR USULSÜZLÜK VAR

“Ben sonucu söyleyim yani nedir bu? Bunun adı şaibedir ama şöyle de diyebiliriz. Organize bir usulsüzlük var arkadaşlar. Biz 38 ilçede oyların tekrar sayılması için başvuruda bulunacağız”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.