Yükselen Türkçülük gözlerini öyle korkutuyor ki

Yükselen Türkçülük gözlerini öyle korkutuyor ki

TSK'da yayınlanan emirle askerlerin Göktürk alfabesiyle yazılmış TÜRK ibareli armaları kullanmaları yasaklandığı iddia edilince asker ve polislerden yoğun tepkiler geldi.

TSK'da yayınlanan emirle askerlerin Göktürk alfabesiyle yazılmış TÜRK ibareli armaları kullanmaları yasaklandığı iddia edildi.

Askerlerin özellikle görev ve operasyona giderken omuzlarına taktığı üzerinde Göktürk alfabesiyle TÜRK yazılmış armaları kullanmasının engellenmek istemesi rahatsızlık yarattı.

Yükselen Türkçülük korkutuyor!

Tepkilerini tweet atarak dile getiren Asker ve Polisler Yükselen Türkçülüğün korkusu bu kararı aldırdığını iddia ediyor.

tweet2(30).jpg

Yayınlanan emirde, "Yapılan kontroller sonucunda askerlerin kıyafetlerinde yönetmeliğe aykırı arma ve teçhizatlara rastladığı belirtilirken Göktürkçe armalara" özellikle  vurgu yapılması dikkat çekti.

Daha önce HDP'li vekiller askerlerin bu armaları kullanmasından duydukları rahatsızlığı basın kanalıyla duyurmuştu.

Söz konusu yasak ise asker ve poliste rahatsızlık yarattı. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren güvenlik kuvvetlerine yakın Twitter hesapları yasağın geri çekilmesini istiyor.

Bir başka tweet'de ise Türk ordusunun kurucusunun Mete Han olduğu hatırlatılarak; "Mete'nin ordusunda Göktürkçe yasaklanamaz" ifadeleri kullanılıyor.

İşte paylaşılan bazı tweetlerden bazıları: 

tweet1(23).jpg

 

tweet3(16).jpg

 

tweet5(8).jpg

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.