Yunanistan'da politikacılar savaş tamtamları çalarken esnaf "Türkler gelmiyor" diye isyan etti

Yunanistan'da politikacılar savaş tamtamları çalarken esnaf "Türkler gelmiyor" diye isyan etti

Yunan esnafı, Yunan hükümetinin aldığın kararlar nedeniyle müşterilerin azaldığını ve pek çok restoranın iflasın eşiğinde olduğunu açıkladılar ve isyan ettiler "Türkler gelmiyor"

Tüm dünyada turizme sekte vuran Korona virüs salgınını nedeniyle zor günler yaşayan Atina ve Dedeağaç'taki Yunan işletmeciler de “Türkler çok nazik ve iyi harcıyorlardı” diyerek Türk turistlerin gelmemesinden yakındılar.

Korona virüsü salgını sürecinde, Yunan işletmeciler meteliğe adeta kurşun attı.

Yunan esnafı, Yunan hükümetinin aldığın kararlar nedeniyle müşterilerin azaldığını ve pek çok restoranın iflasın eşiğinde olduğunu açıkladılar.

Türk turistlerin bölgenin en önemli gelir kaynakları olduğunu vurgulayan Dedeağaç'taki Yunan esnafı, pandemide kapalı oldukları süre dışında ciroda geçen yıla oranla yüzde 50'lik düşüş yaşandıklarını belirtti.

Ayrıca Yunan esnafı, durumun hiç iç açıcı olmadığını belirtti.

"Türkler hem iyi harcıyor hem de bonkörler. Ancak maalesef pandemi yüzünden ve tabii ki şu an sınırlar kapalı olduğundan dolayı Türk turist göremedik. Türk müşterilerim gerçekten çok nazik ve iyi insanlar. Umarım bu pandemi süreci atlatılır, sınırlar açılır ve onları tekrar görebiliriz" diyen bir Yunan işletmeci durumu çok güzel özetliyor.

Türklerin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten bir diğer Yunan işletmeci ise, Türk turistlerin gelmemesinden yakınarak "Türk turistlerin gelmemesi şehir ekonomisini ciddi oranda etkilenmiş durumda. Umarım en kısa zamanda Türk müşterilerimizi tekrar aramızda görebiliriz. Yoksa işimiz zor" dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.