Yurt Partisi’nden Zarrab açıklaması: Siyasetçiler yargılansın

Yurt Partisi’nden Zarrab açıklaması: Siyasetçiler yargılansın

Yurt Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Amerika Birleşik Devleti’nde devam eden ve Zarrab’ın da tanık olduğu davaya ilişkin açıklama yaptı.İşte ayrıntılar;

Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, suça karıştığı iddia edilen siyasetçilerin de Türk yargısı tarafından yargılanması gerektiğini ifade etti.

ABD’de devam eden ve İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın 27 Ekim 2017 tarihinden itibaren tanık olduğu davanın magazinleştirildiğini ve mecrasından kaydırıldığını söyleyen Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, "Zarrab davası şöyle düşünülmeli. Otobana bir ağaç devrilmiş. Vatandaş üzerine yığılmış soruyor, ağaç neden devrildi? Rüzgâr mı devirdi, kökleri çürüdüğü için mi devrildi, birileri mi devirdi? Birileri devirdiyse neden devirdi? Ne isteniliyor, karşılığında ne var? Türkiye'yi bu konuma getiren zihniyet kimdi? Neden Türkiye bu konuma getirildi, Türkiye'den ne isteniliyor? İktidar ve muhalefetin zafiyeti neydi?" diye konuştu.

İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini belirten Tantan, “Türkiye'deki suç işlemiş siyasetçiyi de Türk halkının ve Türk mahkemelerinin yargılaması gerekir. ABD'nin orada Zarrab veya başka birini yargılaması Türkiye açısından onur kırıcı bir olay. Türkiye'nin avukatı yok. Türkiye'den avukat göndermeyip oradan avukat tutuyoruz. Hukuk alt yapınızı buna göre hazırlamıyorsunuz, sadece kendi menfaatinizi düşünerek yasa çıkartıyorsunuz. Yolsuzluklarınızı örtmek için af çıkarıyorsunuz. TBMM vakit kaybetmeden devreye girmeli. Cumhurbaşkanı da halkı tehdit etmekten, kurmak istediği kendisine bağlı bir devlet anlayışından öncelikle vazgeçmeli. Bütün kurumların kurumsal kimliğinin içini boşalttı. Şu anda kendisi de yakınıyor. Bütün hukuki, kurumsal alt yapılarıyla başka devlet alt yapısını kurma aşamasında. Halka ve parlamentoya geri dönsün. Bu devrilen ağacı kim devirmişse halka da anlatarak masaya mı oturacak, buna hep beraber mi karşı çıkacağız kamuoyuyla paylaşsın. Siz PKK'nın mal varlıklarına el koyamıyorsanız şikâyet etme hakkınız yok” açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.