Zaman aşımına 1 ay kala Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni deliller ortaya çıktı

Zaman aşımına 1 ay kala Çağla Tuğaltay cinayetinde yeni deliller ortaya çıktı

Çağla Tuğaltay dosyanın kapanmasına kısa süre kala çok ilginç bir gelişme yaşandı ve faili meçhul cinayet dosyasındaki katil zanlısının kanlı ayak izleri ortaya çıktı.

Levent Kız Meslek Lisesi’nde ‘Çocuk Gelişimi’ bölüm öğrencisi 25 Eylül 1985 doğumlu Çağla Tuğaltay, 5 Haziran 2000 yılında okuldan evinde döndüğü sırada, İstanbul Şişli Fulya Mahallesi’deki evinde boğazı kesilerek vahşice katledilmiş, üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala katili bulunamamıştı.

Korkunç cinayetin üzerinden 20 yıl geçmek üzere yani dava kanunlarımıza göre zaman aşımına uğrayacak, süre dolduktan sonra ise katil ortaya çıkıp itiraf etse bile tutuklanamayacak ve elini kolunu sallayarak aramızda dolaşabilecek.

 

cagla-tugaltay-yeni-delil.jpg

Çağla Tuğaltay dosyasının kapanmasına kısa süre kala çok ilginç bir gelişme yaşandı ve faili meçhul cinayet dosyasındaki katil zanlısının kanlı ayak izleri ortaya çıktı. İzleri değerlendiren Adli Tıp uzmanları ayak izlerinden katilin boyu ve kilosunun belirlenebileceğini ve başka delillerle birleştirildiğinde şüphelinin bulunmasına yardım edeceğini düşünüyor. Yıllar sonra Tuğaltay cinayetinde elde edilen bir diğer bilgi de katilin cinayeti sol eliyle işlediği oldu..

KATİLİN KANLI AYAK İZLERİ

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre sırrı halen çözülemeyen cinayetin işlendiği apartman dairesinde Çağla Tuğaltay evinde yalnızdı. Kapıda zorlama yoktu, yani cinayeti tanıdık bir kişi işlemiş olabilirdi. Evden hırsızlık da yapılmamıştı.

KATİL ELLERİNİ YIKAYIP EVDEN ÇIKMIŞTI

Hatta katil zanlısının olaydan sonra mutfaktaki lavaboda elini yıkayıp olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Mustafa Şeker, katili yıllardır polis tarafından aranan ancak dava dosyasındaki konuşulmayan bir fotoğrafa ulaştı. Fotoğraflar, olay yerinde polis tarafından çekilerek dosyaya konulan katilin ayak izleriydi. Ayak izleri mutfak bölümünde ve dairenin koridoruna yer alıyordu.

 

Çağla Tuğaltay cinayeti işlendiği tarihte Adli Tıp Kurumu’nda görev yapan ve Çağla’nın otopsi raporunda imzası olan ve halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Halis Dokgöz Profesör Halis Dokgöz yıllar sonra ortaya çıkan fotoğrafları değerlendirdi.

Dokgöz, ”Yerlerde bulunan kanlı ayakkabı izleri incelenmemiş. Olay yerindeki ayakkabı boyutundan kişinin boyu ve kilosunu tahmin etmek mümkündür" dedi.

"KATİLİN SOLAK OLDUĞU BELİRLENDİ"

Çağla'nın cinayet dosyasının zaman aşımına uğramasına sayılı günler kala, katil zanlısı ile ilgili önemli bir detay daha ortaya çıktı. Cinayetin işleniş ve bıçağın kullanış şekline göre katil zanlısının solak olduğu da tespit edildi. Prof. Dr. Dokgöz, olay yeri bilgilerine göre katil zanlısının, Çağla'yı arkadan tutup bıçağı boğazına sapladığını söyledi.

Dokgöz, "Boğaz bölgesindeki kesi adlı tıpta boğazlama olarak tanımlanan orjini cinayet olan bir şiddet türüdür. Ve bu boğazlama, boynun sol yanında keside görülen kuyruk yaranın oluşum yönünü gösterir. Bu da boyundaki kesinin sağdan sola doğru olduğunu yani katilin sol elini kullanarak sağdan sola doğru bu eylemi yaptığını gösterir. Yani katil solaktı. Solak olma olasılığı çok yüksek" dedi.

14 YIL SONRA DNA ÇIKMIŞTI

Çağla cinayeti ile ilgili sürdürülen soruşturmalarda, 14 yıl sonra katil zanlısına ait bir DNA'ya ulaşılmıştı. Olayla ilgili materyeller 14 yıl sonra Adlı Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Yapılan incelemede, Çağla'nın sol elindeki tırnak arasında katil zanlısına ait DNA bulundu. DNA bir erkeğe aitti. Geçtiğimiz aylarda iki şüpheliden alınan DNA örneği, Çağla'nın tırnakları arasında çıkan DNA'yla uyuşmamıştı.

PROFESÖR DOSYAYI İNCELİYOR

Katile uzanacak herhangi bir iz ya da ihbarlarla ilgili çalışmalar devam ederken, Çağla'nın dosyası İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nadir Arıcan tarafından incelemeye alındı. Fotoğraflar ve dosyayı inceleyen Arıcan olayla ilgili yeni bir değerlendirme raporu hazırlayacak.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.