1071 tartışması! Yanlış mı biliyoruz?

1071 tartışması! Yanlış mı biliyoruz?

Türklerin Anadolu’ya giriş tarihi ve yeri hakkında yapılan tartışmalar yoğunluk kazandı. Türklerin anadoluya açılan kapısı olarak bildiğimiz Malazgirt yanlış bilgi mi? Bu konuda basında başlatılan tartışma büyüyor.

Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı olan Malazgirt ve Malazgirt Zaferi'nin yıldönümündeki kutlamalar yerini tartışmaya bıraktı. 

Anadolu'ya ilk giriş ve Anadolu'nun yurt olmasını sağlayan Malazgirt zaferinin yıldönümünde bazı köşe yazarları bu konuyu gündeme getirdi.

İlk olarak Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek köşesinde kaleme aldığı 'Kars Anadolu değil mi?' yazısında konuyu tartışmaya açtı.

Kars’ta kutlamaların 16 Ağustos'ta yapıldığını ve bu tarihin Anadolu'ya giriş tarihi olduğunu iddia eden Zeyrek, Sabah yazarı Erhan Öztürk'ün de benzer kutlamaların hala Karsta yapıldığına işaret ettiğini yazdı.

Konu ile ilgili bir yazı da siyasetcafe.com imtiyaz sahibi Mürteza Öztürk kaleme aldı.

Öztürk, Türklerin Anadolu’ya ilk  girişinin Kars’tan olduğunu ve bu tarihin 16 ağustos 1064 olduğunu iddia ederek; Bu gerçeğin neden gözardı edildiğini ve kutlamaların neden Kars bölgesi ile sınırlı kaldığını sordu.

kars.jpg

Öztürk’ün yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. 

Kars’ın tarihi ve Malazgirt - Mürteza ÖZTÜRK

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.