16 Bakanlıkta Amblem reformu!

16 Bakanlıkta Amblem reformu!

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ile birlikte başlayan değişim, dönüşüm sürecinde önemli bir adım daha atıldı. İşte detaylar;

Türkiye, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' ile tanıştı. Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler de yaşandı. Yeni modele göre, bakanlıklar arasında etkin bir koordinasyon için önemli adımlar atıldı.

Bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 16'ya düşürüldü. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişti. Böylece kademeler azaltılarak, karar alım süreçlerine hız kazandırılması hedeflendi.

BAKANLIK AMBLEM VE LOGOLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni sisteme geçilmesi ile birlikte 'Başkanlık sistemi teşkilat şeması'da oluşturularak, güçlü koordinasyon ve verimli yönetim hedeflendi.

Buna göre; Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Hazine ve Maliye, Ticaret ile Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı'nın aralarında bulunduğu 16 bakanlığın amblemleri yeniden tasarlanıyor.

bakanligin-amblemi-degisiyor-siyasetcafe.jpg

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bakanlıklara iletilen amblem ve logolar tek örnek olarak hazırlandı. Bu logolarda ana hatlarıyla çerçevenin çizildiği ve taslak üzerinde çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

'T.C. Cumhurbaşkanlığı Bakanlık amblemleri' ismiyle bakanlıklara dağıtılan logoların, kırmızı renkte hazırlanması ve çift çember içinde, 16 Türk devletini temsilen yer alan yıldızlarla donatılması dikkat çekti. Ambemlerin ortasında ise ilgili bakanlıkların logolarının yer alacağı öğrenildi.

siyasetcafe.com

 

Kaynak:SüperHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.