17 yıldır cinsel organı yok: Artık Dayanamıyorum

17 yıldır cinsel organı yok: Artık Dayanamıyorum

Adana'da, doğuştan cinsel organı bulunmayan, erkek kromozoma sahip olmasına rağmen kadın gibi görünen ve kendini kadın hisseden Suriyeli Y.M., ameliyat olmak istiyor.

2001 yılında Suriye'nin Halep kentinde dünyaya gelen ve çocukken yapılan muayenesinde erkek kromozoma sahip olduğu, idrar deliğinin de kapalı olduğu tespit edilen 17 yaşındaki Y.M. zor günler geçiriyor.

Suriye'de 6 kez operasyon geçiren Y.M., sonda yardımıyla idrarını yapmaya başladı.

İlerleyen yıllarda hormonsal olarak kız görünümüne sahip olan Y.M.'nin ailesi ve çevresi ona F.M. olarak hitap etmeye başladı.

Ülkedeki iç savaş nedeniyle tedavisi yarım kalan Y.M., 6 yıl önce ailesiyle birlikte Adana'ya gelerek Seyhan ilçesindeki Mirzaçelebi Mahallesi'ne yerleşti.

suriyeli-genc-kiz-siyasetcafe.jpg

18 YAŞINI BEKLEYECEK

Kadın olmak için tedavi görmek istediğini ancak başvurduğu doktorların kendisine 18 yaşını beklemesi gerektiğini söyleyen Y.M. yıllardır çektiği rahatsızlık nedeniyle fiziksel ve psikolojik olarak zor günler yaşadığını belirtti.

DOKTORLAR NE DİYOR?

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hekimler ise Y.M. gibi 'testiküler feminizasyon' teşhisi konulan hastaların, doğum uzmanlarının, ürologların, psikiyatristlerin, çocuk cerrahlarının oluşturduğu Cinsiyet Araştırma Komisyonu’na sevk olması gerektiğini, bu sürecin de birkaç senede tamamlanabileceğini söyledi.

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

nagehan-siyasetcafe.jpg

bulent-arinc-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.