19 yıl önce 12 yaşındayken öldürülmüştü...Hande Çinkitaş'ın katil zanlıları babası ve üvey annesi çıktı

19 yıl önce 12 yaşındayken öldürülmüştü...Hande Çinkitaş'ın katil zanlıları babası ve üvey annesi çıktı

Kadıköy'deki evinde 19 yıl önce 12 yaşındayken öldürülen Hande Çinkitaş’ın katil zanlılarının babası ve üvey annesi ve kimliği henüz açıklanmayan bir komşusu olduğu ortaya çıktı.

Kadıköy İçerenköy'deki evinde 2001 yılında vahşice öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayetiyle ilgili bugün sabah saatlerinde flaş bir gelişme basında yer almıştı. Cinayetle ilgili katil zanlısı olarak polis tarafından gözaltına alınanların Hande Çinkitaş’ın babası ve üvey annesi ve kimliği henüz açıklanmayan bir komşusu olduğu ortaya çıktı.

 

hande-cinkitas3.jpg

4 GÜN BOYUNCA SORGULANDILAR

Şüphelilerin 4 gün boyunca Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandığı öğrenildi. Cinayeti itiraf ettikleri öğrenilen şüpheliler adliyeye sevk edilecekler.

19 YIL ÖNCE VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

12 yaşındaki Hande Çinkitaş, Kadıköy İçerenköy'deki evinde 4 Ocak 2001'de vahşice öldürüldü.

Katil zanlısı, küçük Hande'ye tam 12 bıçak darbesi saplamış ve başına çekiç vurarak öldürmüştü. Bıçak darbelerinden bir tanesi ise küçük kıçın bir elini neredeyse kopacak noktaya kadar vurulmuştu.

 

hande-cinkitas.jpg

Hande'nin avucunda, üzerinde ve holün girişine yapışmış saç telleri vardı. Üstelik eve zorla girilmemişti. Katilin tanıdık olabileceği ifade ediliyordu.

Olay sonrası Hande'nin cesedi üzerinde ve evde yapılan incelemeye göre cinayet kısa sürede çözülecekmiş gibi duruyordu. Oysa ki sır perdesi ancak 19 sene sonra ancak aralanabildi.

Bütün deliller baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş’ı işaret etse de olay bir türlü aydınlığa kavuşamamıştı 19 yıl boyunca.

O dönem en önemli delil, Hande'nin avucunda, üstünde ve evde bulunan toplam 25 adet saç teliydi. Saçların katil zanlısına ait olduğu düşünülüyordu. Ancak Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor hayal kırıklığı yarattı. Bulunan saçların bir çoğu kök hücresi olmadığından DNA'sı çıkmadı. Sadece Hande'nin saç telleri ile benzerlik taşıyordu.

 

hande-cinkitas2.jpg

Rapora göre, Hande'nin saçları ile benzerlik taşıyan bu saç telleri, kesici bir aletle kesilmişti. Bu da katilin Hande'yi öldürdükten sonra, makasla ya da kesici bir aletle küçük kızın saçlarını kestiğini gösteriyordu. Ve bu kestiği saçları Hande'nin iki avucuna koymuş, üstüne atmış, holün girişindeki duvara yapıştırmıştı.

 

siyasetcafe-hande-cinkitas.jpg

Hande Çinkitaş olayı Serap Paköz’ün sunduğu Gerçeğin Peşinde programında da işlenmiş ve sonuca erememişti. Fakat baba Nezih Çinkitaş ile üvey anne Şehnaz Çinkitaş’ın birbirinden çelişkili ifadeleri ve garip davranışları aslında durumu aydınlatsa da tutuklanmaları için yeterli gelmemişti.

Habertürk muhabirlerinden Mustafa Şeker ise olay yerine gittiği ilk günden beri olayın peşini bırakmamıştı. Geçtiğimiz günlerde Mustafa Şeker’e konuşan ve yıllarca Cinayet Büro Amirliği'nde görev yapan emekli polis memuru Mustafa Bayram; katil zanlısının Hande'yi öldürdükten sonra, olay yerine müdahale ettiğini belirterek "Katil zanlısı olaydan sonra, muhtemelen, Hande'nin avucunda kendisine ait saç telleri olabilir ya da başka deliller vardı. Bunları yok etmek için, muhtemelen Hande'nin saçlarını kesip, avucuna, üstüne ve holün girişine koydu. Kendisi hakkında bir delilin bulunmaması için önceden bu konuyla ilgili kendince temizliğini yapmış ve kendi kendisine farklı deliller yaratmış amaç burada polisi yanıltmak. Kendine göre yeni bir olay yeri yaratmış gözüküyor" diye konuşmuştu.

ÖZEL KİTLE YENİ DELİLLERE ULAŞILDI

19 yıl önce yaşanan olayla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yeni bir delile ulaştı. Yurt dışından getirilen özel bir kitle olay yerinde bulunan eşyalar tekrar incelendi. Hande Çinkitaş’ın boğazı ve bileğinin kesildiği bıçak üzerinde yapılan incelemede babası Nezih Çinkitaş’ın DNA örneğine rastlandı. Bunun üzerine baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

BABA VE ÜVEY ANNE BİRBİRİNİ SUÇLADI

Emniyette ifadeleri alınan zanlıların cinayeti kabul etmedikleri, her ikisinin bir birini suçladığı öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba Nezih Çinkitaş’ın “Neden öldürdünüz?” sorusu üzerine “Hayır kesinlikle öldürmedim tabii. DNA örneğim çıkabilir” dediği görüldü. Üvey anne ise kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.