2018 Kadınların yılı olacak

2018 Kadınların yılı olacak

Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlar Filmmor’un 15, Uçan Süpürge’nin ise 20 yıllık birikimi ışığında bir araya gelecek. “Bize her gün festival, olacaksa birlikte olsun” mottosuyla yolan çıkan kadınlar, 2018 yılında Festival Baharı yapmayı amaçlıyor.

1998 yılından beri Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 2003 yılından beri Filmmor Kadın Filmleri Festivali; kadınları, onların filmlerini, deneyimlerini bir araya getiriyor. Filmmor ve Uçan Süpürge; 2017 yılında Kameranın Arkasındaki Kadınlar Buluşması’nda bir araya gelen kadın sinemacılar 2018 yılında birlikte hareket etme ve dayanışma kararı aldı.

 

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Filmmor ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalleri danışmanı Alin Taşçıyan “Filmmor ve Uçan Süpürge film festivallerinden öte kurumlardır, onların bir araya gelmesi ve işbirliği yapması bütün kadın hareketine her alanda koşulsuz dayanışma için örnek olur.” dedi.  

 

Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nden Melek Özman ise “Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, bu yıl yine dayanışma içinde ama hem her zamanki gibi iki ayrı festival olarak yapılacak.” Dedi.

 

Ortak program, etkinlik ve üretimlerle; kadın örgütleri ile birlikte 7 şehirde yapılacak gezici festivallerle, daha çok festival / tüm bahar festival olacak. Festival baharı, perdesini 10 Mart’ta Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde açacak, 17 Mart’ta Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde kapatacak.

 

Festivallerde, tematik bölümlerde filmler, toplu gösterimler; forumlar, söyleşiler, atölyeler; Gezici Şirin Tekeli sergisi gibi özel etkinlikler olacak. Her şehir-festival için ortak-özgün programlar ama ille de her şehir kadınlar için buluşma, dayanışma, forum, festival alanı olacak.

 

Ayrıca Adana Kadın Platformu, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Emeği Kolektifi, Kadın Emeği Kolektifi, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği gibi daha birçok kadın örgütünün, kadın sinemacılarla bir arada olacağı, buluşacağı festivaller ile 2018 baharı kadınlar için festival olacak.

 

Siyasetcafe.com

1511525895_dsc_0003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.