‘26 yaşındaki erkeğe tecavüz’ davasında flaş gelişme

‘26 yaşındaki erkeğe tecavüz’ davasında flaş gelişme

Aydın'da, 26 yaşındaki erkeğe defalarca tecavüz ettikten sonra kaydettikleri görüntüyle şantaj yapan 2 kişinin davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan T.A. (26) adlı erkeğe defalarca tecavüz edip, kaydettikleri görüntüyle şantaj yapan M.T. (42) ve M.A.'ya (34), yeniden görülen davada savcı mütalaa verdi.

DEFALARCA TECAVÜZE UĞRADI

İddiaya göre, İncirliova'nın Yazıdere Mahallesi'nde yaşayan 26 yaşındaki genç, alkollü olan 3 kişiden ev sahibi M.T. ve M.A. tarafından defalara tecavüze uğradı. Bu anları cep telefonuna kaydeden şahıslar, T.A.’ya şantaj düzenledi.

SERBEST BIRAKILDI

T.A.’nın jandarmaya başvurmasının ardından gözaltına alınan zanlılar savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Haklarında Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SAVCI TUTUKLAMA İSTERKEN, MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Tutuksuz yargılanan sanıkların 30 yıl hapsi istendi. M.A.'nın görüntülerde teşhis edilmesini, görüntülerin M.T.'nin telefonunda bulunmasını dikkate alan duruşma savcısı, 'cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve şantaj' suçunu işlediğini belirttiği sanıkların tutuklanmalarını talep etti. Mahkeme heyeti ise iki sanık hakkında beraat kararı verdi.

BERAAT KARARI BOZULDU, SANIKLAR TUTUKLANDI

T.A.'nın avukatı, mahkemenin verdiği kararın iptali için, istinaf mahkemesine başvurdu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, beraat kararı bozuldu ve iki sanık tutuklandı. Savcı, davanın görülen son duruşmasında esasa yönelik verdiği mütalaasında, sanıklar için, cinsel saldırı eylemlerinden dolayı 13 yıl ile 31,5 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 10,5 ile 36,5 yıla kadar, şantaj suçundan ise 1 yıl 3 aya kadar hapis cezası istedi. Mağdur’un avukatı ise, sanıkların işlediği suçun delillerle kanıtlanması sebebiyle üst sınırdan, indirim yapılmadan ceza verilmesini talep etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.